Следва

Beach Tee

Fashion starter: Близначните Олсън и дългият път от деца звезди до модния бизнес

Дали са перфекционисти? Те свободно го признaват. Това обяснява и сериозното им отношение към всичко, с което се захванат...

All fashion преди 8 години

Дали са перфекционисти? Да, по личното им признaние.
Това обяснява сериозното, до степен на маниакалност, отношение към всичко, с което се захванат.
Бивши деца звезди, които се превръщат в дизайнери, като много други, които скандализират света. Не защото дизайните им са твърде неочаквани, а защото, когато близначките Мери-Кейт и Ашли Олсън стартират своя лейбъл The Row, преди почти 10 години, той става известен най-вече с космическите си цени.

С годините обаче марката става синоним на шик, и елегантен, и много модерен лукс и печели редица награди. The Row бавно и упорито работи, за да се превърне в това, което е днес, и сега вложената работа се отплаща на сестрите, които преди броени дни спечелиха за втори път наградата на Съвета на модните дизайнери в Америка в категорията Дамска мода. Така двете руси миньонки се наредиха до Marc Jacobs, Tom Ford и Proenza Schouler, а, ставайки част от тази звездна модна компания, е безопасно да се каже, че близначките вече не са деца звезди, които се пробват в модата, а наистина го правят мнооого добре и в модния свят ги вземат насериозно.

Упоритата работа не е нещо чуждо за талантливите близначки, като се има предвид, че работят, откакто са на девет месецa. Именно толкова невръстни започват работа в сериала на ABC "Пълна къща", делейки си ролята на Мишел Танер. Оттогава Мари-Кейт и Ашли не се спират и признават, че определено не обичат да се застояват без работа.

"Ние винаги сме работили здраво, още от деца", казва Мери-Кейт. "Просто сме такива, така сме отгледани. Етиката ни към работата е всичко, работим усилено и се опитваме да направим всичко на 100 процента. Понякога успяваме да се справим, понякога не толкова добре, но се учим от всичко."

"Аз винаги съм гледала на себе си, дори и като дете, като на бизнес дама", добавя Ашли.

А Мери-Кейт допълва: "Толкова упорито работихме в бизнеса като малки, че понякога не чувствах да сме актриси, защото прекарахме повечето от времето си не пред камерите, а в изграждане на марка."


Мери-Кейт и Ашли през 1993 година

В действителност, близначките основават първата си марка Dualstar през 1993 година на крехката възраст от шест години: "Тогава не виждахме над масата", шегува се Ашли, която и сега не вижда кой знае колко нависоко с ръста си от 160 см. Но именно сериозната работа и подкрепата на силен екип от възрастни, ги прави милионери преди да са навършили 10. През 2004 година, на 18, сестрите поемат поста копрезиденти на фирмата, която е заляла света с техните образи, произвеждайки филми, телевизионни предавания, списания, видео игри, дрехи, обувки, чанти, шапки, книги, CD-та, парфюми, грим, плакати, календари, телефони и CD плейъри.

“Бяхме големи късметлийки, че родителите ни и хората около нас искаха да бъдем част от творческите и делови срещи, тогава просто стояхме и слушахме, попивахме всичко и така научихме толкова много от хората в живота ни - интересни хора от различни сфери, различни главни изпълнителни директори, например, и списъкът продължава. Мери-Кейт и аз винаги сме се възползвали от нашето време с тези хора и сме се учили.”

А кой е най-добрият урок за бизнеса, който са научили? И двете казват, че това е да вярват на инстинктите си. "Имаме наистина добри инстинкти и винаги е добре, когато се вслушваме в тях. Това важи както за работата, така и за личния живот”, споделя Ашли.

На 18-годишна възраст Мери-Кейт и Ашли се местят в Манхатън и решават да си вземат почивка от шоубизнеса. Точно в това време развиват истинска страст към модата. "С Мери-Кейт се преместихме в Ню Йорк, за да учим в Нюйоркския университет и решихме да оставим всичко друго на заден план, защото искахме просто да учим, без да работим в същото време", спомня си Ашли. "И така, докато бяхме там, се роди концепцията на The Row. Започнахме стъпка по стъпка и така стигнахме отново до Ел Ей, защото машините, които искахме да използваме, за да създаваме моделите си ги нямаше в Ню Йорк. “

“В началото продавахме моделите си без етикет", споделя Мери-Кейт. "Само няколко души знаеха, че ние стоим зад това, не правехме никаква реклама. Нашата идея, защото сме били в брандинг индустрия от много дълго време, беше - Ако продуктът е добър той ще се продава.”


The Row

Продуктът се оказва успешен и се продава добре и може да се каже, че това е отчасти, защото The Row говори езика на модата. Брандът е луксозен и минималистичен, без да бъде скучен. Сега след почти 10 години в бизнеса, те са заковали този lounge минимализъм като запазена естетика - малък реверанс към стила на Мери-Кейт. С The Row, за разлика от предните им опити в модата, клиентите им не искат да изглеждат като известните близначки, а искат да носят техните дрехи, заради самите дрехи, защото, въпреки че създателките й са известни, те доказват, че са и наистина талантливи дизайнери.


Мери-Кейт

Тяхната марка, фокусирана върху ултра луксозните basic елементи, бързо се превръща в едно от задължителните неща за гледане на Седмицата на модата в Ню Йорк, и се продава в най-престижните магазини в света.

"Мисля, че The Row е насочена към опитния, образован потребител, който е пазарувал в продължение на години. Ние установихме, че в луксозния пазар липсват основни елементи, които могат да разчупят един аутфит, така че да не се чувствате все едно сте облечени от горе до долу в един дизайнер. Точно такива са моделите на The Row", казва Мери Кейт.


The Row 2014

Модното дуо получава признанието и на модния свят когато през 2012 година за първи път печелят наградата на Съветa на модните дизайнери.

Преди това те наистина не спират да работят упорито - през 2007 година Олсън пускат съвременна линия наречена Elizabeth & James, на името на техните брат и сестра. Работата върху марката е съпроводена и с множество колаборации като линия за JC Penney, наречена Olsenboye и линия тениски за Style Mint, освен това си сътрудничат с Bik Bok в Скандинавия. През 2008 година сестрите публикуват книгата “Influence”, сборник от интервюта с хора, които ги вдъхновяват в модната индустрия.

Със сигурност сестрите Олсън, които миналата седмица навършиха 29, се инспирират от много дизайнери, за да създават своите уникални модели, но за нас те самите са вдъхновение и с удоволствие следим как се развиват в модния свят, защото, признаваме без бой, за нас те са далеч по-добри като модни дизайнери отколкото като актриси.


Корицата на “Influence”

Още от стила на сестрите в снимките по долу:


More All fashion