Следва

Цяло лято КРАСОТА - как и с кои продукти да бъдем блестящи. Част 1

Готови за лятото: ПРАВИЛАТА за добър живот в красиво тяло цяло лято. Част 2

Лято е! Морският бряг ни примамва неустоимо към себе си, пътешествията надничат закачливо, намигвайки ни да си хванем шапката и да се впуснем в приключения...

Hair преди 8 години

Лято е! Морският бряг ни примамва неустоимо към себе си, пътешествията надничат закачливо, намигвайки ни да си хванем шапката и да се впуснем в приключения. Обаче няма да го направим преди да ти разкрием нашите малки тайни за здрав дух в здраво тяло.Както всеки сезон, така и най-горещият има своите трикове откъм подготовка за мечтаната почивка. Ето какво трябва да знаем:

След като те запознахме с най-важните моменти за влизане в лятна форма, време е да обърнем внимание на кожата, косата и ноктите. Така съществени за красивия външен вид, състоянието им е огледало на нашата грижа към тях.

За да бъде здрава и със сияен вид, кожата трябва да бъде хидратирана и защитена от вредните ултравиолетови лъчи. Избягвайте прекаленото ексфолиране – протъркването на епидермиса и горещият въздух само ще увеличат проблемите ѝ. Използвайте лека почистваща пяна, а веднъж седмично – дълбоко ревитализираща маска. Изхвърлете тежките кремове – те запушват порите и задържат мръсотията в кожата. Освен това омазняват чувствително и дават уморен вид на лицето. Най-подходящи са кремовете и лосионите, които са с лека текстура, попиват бързо и хидратират максимално. В най-големите жеги е добре да избягваме прякото излагане на слънце и
да използваме слънцезащитен крем, като този за лицето е с по-висок фактор – поне 30. Относно фон дьо тена – най-добре е да се замени с хидратант и да се избягва наслояването на грим – кожата се поти и всичко се разтича. Неприятна гледка, нали? Нашият съвет е да включите повече натурална и органична козметика и да си създадете кратки, но ежедневни ритуали. Редовната грижа запазва кожата здрава, свежа и гладка.

Косата през лятото се омазнява по-често в корените, а краищата се изсушават от слънцето, морето и вятъра. Ползвайте поне веднъж седмично дълбоко хидратираща маска, за да възстановите баланса ѝ, както и ампули. Има богат избор професионална козметика за коса, както и естествени натурални продукти, но в никакъв слъчай не оставяйте косата незащитена. За жива, лъскава и еластична грива използвайте кристали или масла, подрязвайте я редовно и се въздържайте от употребата на преса и сешоар, които ще я изтощят допълнително. Оставете я свободна и естествена, слънцето ще я изсветли, затова, ако се боядисвате, вземете 1-2 тона по-светла боя.

Ноктите – също като кожата и косата, те имат своите малки особености. На първо място – мийте редовно ръцете си, през лятото те се потят много по-често, а и се полепва повече мръсотия. Преди да избутаме досадните кожички, накисваме ръцете в топла вода, в която по желание можем да добавим етерични масла. Избягвайте лакочистители с ацетон – той издърпва водата и обезмасля нокътната плочка, което води до напукване и лесно чупене. Бъдете сигурни, че приемате всички необходими витамини в храната, тъй като тя влияе на състоянието на ноктите ни. Правете от време на време масаж със зехтин или кокосово масло за да ги подхраните.

More Hair