Следва

Колекциите Resort 2016: Martin Margiela

Първо висше образование по модно право

 Първото висше образование по модно право е вече факт и се предлага от нюйорския правен университет Fordham Law School, стартирайки тази есен...

All fashion преди 8 години

 Първото висше образование по модно право е вече факт и се предлага от нюйорския правен университет Fordham Law School, стартирайки тази есен.

Професор Сюзън Скафиди - директорът на института, създава първия курс по модно право през 2010, а днес работи в екип с белгийската дизайнерка Даян фон Фюрстенберг, която е и част от спонсорите.

"Има множество големи правни фирми, които наемат адвокати, имащи познания в модата," споделя Скафиди пред пресата. "Защо да не наемат адвокати, които имат реални знания в тази област?"
Скафиди кредитира Съветът на модните дизайнери в Америка и в частност неговия президент - Фон Фюрстенберг за създаването на тази програма. Фон Фюрстенберг, която от дълго време агитира за защита на авторските права в Америка, споделя пред медиите, че твърдо вярва в развитието на програмата, която ще се превърне не само в мощно средство за модния свят, но и ще помогне на всички да разберат по-добре как да развиват и предпазват своя бизнес.
Кандидатурите за прием есен-зима 2015 са вече стартирали, а модулите, които покриват двете магистърски степени са: финансиране в модата, модно право, свързано с модели и с модел ски агенции, моден лиценз и устойчивост.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 22 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.