Следва

Ирина Шейк и други хубавици в мъжкото ревю на Givenchy

Men's exhibit: 10-те най-добри визии от модната седмица в Милано

След Лондон и преди Париж, отбелязваме Седмицата на мъжката мода в Милано с десет топ мъжки визии оттам, сверени с не кого да е, а с Vogue...

All fashion преди 8 години

След Лондон и преди Париж, отбелязваме Седмицата на мъжката мода в Милано с десет топ мъжки визии оттам, сверени с не кого да е, а с Vogue. В колекциите Пролет/Лято 2016, представени в Италия, виждаме стил без особен компромис към комфорта, както и присъствие на женствени елементи, изразени с по-леки материи, цветове и кройки.

Сред най-отличаващите се колекции е втората на Алесандро Микеле за Gucci, която включва много от 70-те и много романтика, с ярки шорти, женствени ризи, панделки. От Canali пък отстъпват още по-назад, към 50-те, и олицетворяват идеала за елегантност, съчетана с комфорт с пуловер с къс ръкав, панталони с лек ръб, плюс раница.

Стефано Пилати и Ermenegildo Zegna представят колекция с основно традиционни елементи, но истиснки привличат вниманието с по-нестандартните си визии, включващи карирани асиметрични палта. При Marni абсолютно присъствие имат много широките яки, както и елементи на почти работническо облекло.От Armani пък изпъкват с интересно комбо от яке и скъсени панталони от блестяща материя .

В последната колекция на Prada минималистичната палета е заместена от модели със състезателни колички , ракети и зайчета. Най-интересни остават късите шорти с шевове, които откриват шоуто, и техните различни интерпретации, настанени в цялата колекция. Те, заедно със спортните якета със закопчаване догоре показват, че абсолютното удобство никак не означава липса на елегантност.

Велурената парка с перфорации на Brioni е топ изборът за по-хладните нощи, с конкуренция единствено в лицето на омбре якето на Fendi, където сивото се прелива в синьо, перфектно пасващо на панталона.Свободните модели и дължини точно над глезена на японският лейбъл Facetasm грабват с много елегантно, лятно безгрижие.


Gucci


Canali



Ermenegildo Zegna


Marni


Armani



Prada

Brioni

Fendi

Facetasm

More All fashion