Следва

Sprite Graffiti Academy - Фестивалът на графитите

Какво да четем: "Свещена билка. Тайният бележник на Фрида Кало" от Ф. Г. Хагенбек

На 6 юли, когато се навършват 108 години от рождението на Фрида Кало, ще съживим мита за нея чрез една вълнуваща и нестандартна биография, дело на сънародника й Фернандо Г. Хагенбек...

Books преди 8 години

На 6 юли, когато се навършват 108 години от рождението на Фрида Кало, ще съживим мита за нея чрез една вълнуваща и нестандартна биография, дело на сънародника й Фернандо Г. Хагенбек!

Авторът:

Известният мексикански романист, историк и автор на комикси Ф. Г. Хагенбек създава собствена версия на живота на Фрида Кало, една от легендите на 20 век, въз основа на въображаем дневник, озаглавен „Книгата на свещената билка”. Романът „Свещена билка. Тайният бележник на Фрида Кало“ е преведен на 17 езика и е номиниран за престижната литературна награда „Планета-Каса де Америка“ за 2009 година.

Книгата:

"Свещена билка. Тайният бележник на Фрида Кало“ е магически красив роман, който проследява фактическата хронология на живота на Кало: детството й, белязано от болестта полиомиелит, катастрофата, от която тя никога не се възстановява напълно, бурната й връзка с Диего Ривера, провалът на опитите й да има деца, развитието й като художник, ранната й смърт, когато е едва на 47 години... Алхимията на рисуването и кулинарните изкушения са двете опори, които я крепят. Засегнати са интригуващите й взаимоотношения с личности като Джорджия О’Кийфи, Лев Троцки, Хенри Милър и Салвадор Дали. „Не рисувам сънища, нито кошмари, а моята собствена действителност”, твърди героинята на тази фикционална биография, чийто живот сам по себе си е една непокорна, раздирана от страсти творба.

„Свещена билка. Тайният бележник на Фрида Кало“

Тази юлска нощ не беше като другите; дъждът бе се сгушил в ъгъла, за да отстъпи място на черния небесен плащ, обсипан със звезди и без раздърпани облаци, леещи сълзи върху жителите на градчето. Само лек ветрец свирукаше като хлапе, заиграло се между дърветата в градината на ефектна синя къща, задрямала в топлата лятна нощ.
И тъкмо в тази тиха вечер се разнесе неспирен тропот, който отекна във всяко кътче на „Койоакан“ – тропот от конски копита по калдъръма. Ехото от стъпките кънтеше във всеки ъгъл на къщите с високи керемидени покриви, за да предупреди обитателите им за пристигането на странен посетител...

More Books