Следва

Pre fall вдъхновение

Колекциите Resort 2016: Alexander Wang

Кожа, специфични усуквания, много детайли, включително джобове, контрасти, солей, игра на дължини...

All fashion преди 8 години

Кожа, специфични усуквания, много детайли, включително джобове, контрасти, солей, игра на дължини...
Колекция от Уанг, характеризираща лекия обратен завой на дизайнера от силно рокерски повлияната мода към модата на улицата, лека, носима, закачлива. Уанг се справя със задачата, като се базира на основните елементи, направили стила му разпознаваем в годините дотук и, очаквано, печели.

Александър Уанг е един от онези дизайнери, които накараха хората да погледнат през прозорците на своите ателиета и офиси: в голяма степен именно на него дължим увлечението, което с времето доби небивали размери, по уличната мода. Към фирмения си стил той се връща в новата междусезонна колекция, временно обръщайки гръб на глем-рока и хеви метъла, теми на последното му ревю. Макар че някои елементи все пак се запазват, те вече изглеждат по съвсем различен начин - бродериите, нарисувани на роклите, и прорязани върху кожените топове много напомнят на тази, които през февруари видяхме върху дрехите, обсипани с капси.
Обувките на огромна платформа също се връщат, но вече не във вида на ботуш, а на тежки сандали с блестящи каишки. Известна агресия отново се долавя в момичетата на Уанг, но сега усещането е не сякаш скачат в див възторг на поредния концерт, а кротко ви чакат на улицата.

Уличният стил има едно много важно и много любимо качество - че едновременно можеш да сложиш върху себе си невероятно несъвместими и трудно съчетаеми на пръв поглед неща. Илюзията за точно такъв безпорядък и фриволно отношение към собствения гардероб постига и Уанг. Затова тук се появяват и кожени мини-рокли, облечени над тесни пуловери, и относително класически панталони с ръб, комбинирани с тениски с изобразени баркодове. Дизайнерът гледа и към традиционните за уличната мода дрехи oversize, добавяйки към колекцията и костюми с панталон, стилизирани в комбинация с якета и парки, и рокли-тениски и очарователната комбинация от плисирана пола със суитчър, която няма да спре да ни харесва.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 16 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.