Следва

Men's Exhibit: Мъжка мода от улиците в Седмицата на модата в Милано

Б като Библия, Б като Блог - Изкуството

От три седмици насам леко променихме фокуса на любимата поредица, в която приятно се губим в разглеждане на модни, стилни, дизайнерски, артистични и всякакви други световни блогове...

All fashion преди 8 години

От три седмици насам леко променихме фокуса на любимата поредица, в която приятно се губим в разглеждане на модни, стилни, дизайнерски, артистични и всякакви други световни блогове от необятната вселена на блогърското братство, и слагаме малко ред в опит да я направим още малко по-полезна, насочвайки се към разглеждането на различни теми, които живо ни вълнуват, обединени обаче всяка сряда, когато е денят на ББ /Блогът като Библия/, от точно фиксиран фокус. Първо на фокус беше Пътят, който ни отведе в Дания и по-специално към датските модни блогъри, от които научихме това-онова за скандинавската мода, а днес посвещаваме деня на блоговете за изкуство. Изкуството, което търсим в най-различни форми и от най-неочаквани места, за да ни изпълни с красота и свежи идеи. Както само то умее.

Цветен аналог

Работещият в Ел Ей фотограф Дейвис Айер е повече визуален артист, отколкото просто фотограф. Той използва камерата си като инструмент и четка, овладявайки изкуството на двойна експозиция до съвършенство в едно неудържимо привличане към това, което е красиво.

Творбите на Айер са изпълнени с множество замечтани цветове и настроения. Прокрадващата се светлина, двойната експозиция и осветените петна правят цветовете в неговите творби безкрайно живи и формират гръбнака на творчеството му. Пленени сме и само няколко снимки не са ни достатъчни, затова продължаваме да разглеждаме тук.







 

davispierre.tumblr.com

Съвсем като истински

Ако си мислите, че това са снимки, погледнете отново.


От абстрактните замечтани цветове рязко сменяме посоката, за да открием хиперреалистичните картини на корейския художник Куанг-Хо Лий, който създава очарователни изображения с четка, едва ли по-дебела от човешки косъм. Любим обект на художника са всевъзможни странни кактуси, колкото по-странни и завъртяни, толкова по-добре. Корейският артист със сигурност трябва да има безкрайно търпение, защото някои от неговите изображения достигат до над два метра височина.

Откриваме нещата му в nveam.wordpress.com, блог, посветен на изкуството, дизайна и забавленията.

Зад завесата

Харесва ни да надникваме зад кулисите на създаването на изкуство, затова любими са ни моментите когато можем да се промъкнем в най-интимното място на някой артист - неговото ателие. Днес специален достъп имаме до това на текстилната дизайнерка Найки Шрьодер, която отскоро живее и твори в Ел Ей. С интерес разглеждаме всичко в нейния нов дом - ателие, който приятно ни очарова и размечтава за едно такова, само наше си място.

Продължаваме обиколката си тук www.ignant.de, където намираме още безброй интересни постове.

Игра на светлина





(fos) са мултифункционален екип, който твори в Мадрид и Барселона. Работят като независими архитекти, художествени директори, интериорни и графични дизайнери, и освен че създават страхотни неща, преди всичко се забавляват във всичко, което правят. Това много ясно личи от тази тяхна инсталация, носеща същото име (fos), което означава светлина на гръцки и разтопен на каталунски.

Инсталацията превръща един ресторант на улица Лопе де Вега в Мадрид в произведение на изкуството и атракция за преминаващите. Изглежда са необходими само малко боя, няколко ананаса и една лампа...

www.wetheurban.com

Между черното и бялото

Обичаме играта на светлини и сенки, яркия контраст на черно и бяло. Всичко това и още много откриваме във фотографиите на Натан Ишар, който живее и работи в Кьолн. Интересното е, че младият артист всъщност е любител фотограф нещо, което изобщо не личи от снимките му. Натан току що е завършил обучението си по право, но изглежда, че фотографията е неговата истинска страст, за която смеем да твърдим, че определено му върви. 

Характерна за неговите снимки е комбинацията от портрет и архитектура и пленителната игра на светлини и сенки - едно безкрайно море, в което неговите модели потъват, само, за да се появят след малко още по-осветени.

Откриваме красивите снимки на Натан в www.notey.com

More from View Sofia

More All fashion