Следва

Pretty in The City: Десислава

Цяло лято КРАСОТА - как и с кои продукти да бъдем блестящи. Част 2

След като те запознахме с всичко най-необходимо при подготовката за любимия сезон, ще те посветим и в нашите топ секретни тайни за грижа...

Body преди 8 години

След като те запознахме с всичко най-необходимо при подготовката за любимия сезон, ще те посветим и в нашите топ секретни тайни за грижа. Обичаме морето и уханния бриз, жаркото слънце и веселите нощи, но преди всичко знаем как да запазим кожата си чиста и здрава, а  косата – силна и игрива.



Ето, дойде време и за втората порция бюти трикове за всяка градска дама:

Коса
Женската грива е знаков елемент не само за красотата, но и за здравето. Кои са най-важните неща, които трябва да знаем, за да бъде тя бляскава и магнетична:

Избягвайте прекаленото излагане на слънце. Привлекателно топли и галещи, слънчевите лъчи разрушават външния защитен слой на косъма – кутикулата, след което в него безпрепятствено могат да проникнат вредните вещества от околната среда, хлора и солта от водата и всичката  радиация от слънцето.

Носете шапка! Когато излизаме за повече време е добре да предвидим защитната периферия на елегантна шапка - освен косата, тя ще предпази от изгаряне лицето и раменете. Съберете гривата в кок или на плитка, леко бохемско или по-изискано според вкуса и стайлига си и я  напръскайте със спрей с ултравиолетова защита, който съдържа хидролизиран кератин и предпазва косъма от вредните слънчеви лъчи, за да бъдат вредите минимални.

Намалете употребата на лакове и стилизанти – веднъж нагрети от слънцето и примесени с потта, започва химическа реакция, която не блияе благотворно, тъй като слоя лак задържа топлината и гори допълнително.

Забравете за термичната обработка – достатъчно е слънчевото изгаряне, след баня разпуснете косата и я оставете да изсъхне сама. Преса, сешоар и маша използвайте в краен случай. По-добър вариант са добрите стари ролки за коса или самоделен „солен“ спрей – навиваме кичурче, напръскваме, оставяме да изсъхне et voilà – небрежни морски къдри в домашни условия.

Подстригвайте редовно! Веднъж месечно посетете салона за да изрежат нацъфтелите връхчета, като така ще се олекоти и ще расте по-бързо. След морските приключения подкъсете, за да не се  влоши цъфтенето на краищата.

Използвайте балсам след всяко миене и задължително поне веднъж седмично дълбоко подхранваща маска с масла и витамини (E, C, витамини от група B, пантенол и копринени протеини). Шампоанът е добре да съдържа UV-филтри. Когато изсъхне, подсигурете допълнителна защита с кристали с кератин или кокосово масло.

Няколко продукта, на които можем да разчитаме:

- Aveda- Sun Care Protective Hair Veil
- Davines– Hair Building Pak
- Zoya.bg- Organic Coconut Oil/Coconut Butter
- Biolage- Color Care Therapie Shine Shake Spray
- Fekkai- 'Summer Hair™' After Sun Daily Mask
- Kérastase- BAIN APRÈS-SOLEIL FOR COLOR-TREATED HAIR





Нокти
Също като кожата и косата, нокътната плочка понася вреди от плажуването. Пясъкът и морската сол изсушават, горният слой започва да се бели, нокътят се чупи... Неприятно, нали? Можем да го избегнем като нанесем защитен слой калциев лак преди избрания цвят и да финишираме  маникюра с топ лак. Можем да накиснем ръцете в топла вода с минерали и масла за максимална релаксация преди да избутаме досадните кожички. Малко трикче – върху памучно тампонче няколко капки зехтин с лимонов сок са перфектна комбинация за масаж на ноктите – хидратира, успокоява и почиства.

В нашия топ 3 влизат ето тези лакове:
- Revlon - Calcium Gel Nail Hardener
- OPI - Top Coat
- Tom Ford - Nail Lacquer CARNAL RED



More Body