Следва

Какво си хапват звездите, когато са на диета? - Ирина Шейк

Пълнено авокадо с морски дарове

 Пълнено авокадо с морски дарове...

Food преди 8 години

Обичаме авокадо, а по това време на годината особено много обичаме и морски дарове. Точно заради това ги съчетаваме в едно просто, но много вкусно ястие, което да си приготвим в забързаните делнични вечери.

Какво ни е необходимо: 

3бр. добре узрели авокадо
5 джъмбо скариди
100гр. рулца от раци
2 супени лъжици майонеза
1 домат, нарязан на малки кубчета
1 чаена лъжичка нарязан пресен магданоз
1 щипка сол
1 щипка черен пипер

За срирача соса:
¼ чаша майонеза
1 супена лъжица Срирача (чили сос)
1 супена лъжица подсладено кондензирано мляко

За авокадо соса
1 авокадо, обелено и нарязано
½ чаша заквасена сметана
½ чаша майонеза
¼ чаша нарязан магданоз
1 супена лъжица лимонов сок
1 чаена лъжичка чесън на прах
½ ч.л. сол

Как да си ги приготвим:

Започваме като приготвяме двата соса, за да можем да ги оставим за малко настрана докато вкусовете хубаво се смесят.

Срирача-сметановия сос приготвяме като в малка купа смесваме майонеза, Срирача и кондензираното мляко. Разбъркваме добре докато стане кремообразна смес, опитваме и по желание добавяме още малко чили сос.

Авокадо соса приготвяме като в блендер или кухненски робот слагаме всички съставки и пасираме добре. Прибираме в съд с капак в хладилника докато стане време да го използваме.

След като сосовете са готови преминаваме към скаридите, ако те са сурови ги варим за 3-5 минути или докато станат розови. Вадим ги от водата и охлаждаме поне за час. След като скаридите са охладени ги нарязваме на малки парченца.
В малка купа смесваме нарязаните скариди, рулцата от раци, майонезата, нарязания домат, сол и черен пипер на вкус и оставяме настрани.

Измиваме авокадото и го разделяме на две, махаме костилката, по желание можем да нарежем меката част на плода на кубчета, без да го вадим от люспата, за да го хапваме по-лесно.
С лъжица слагаме сместа от морски дарове в кладенчето получено от костилката и оформяме малък купол. След това овкусяваме с капчици от двата соса и хапваме с удоволствие.

More Food