Следва

Men`s exhibit: 10 момента от Saint Laurent 2016

Дона Карън напуска DKNY! Поне 5 причини, поради които ще ни липсва

null

All fashion преди 8 години

Близо година след началото на слуховете за оттеглянето на Донна Карън от едноименния й бранд Donna Karan International, говорители на марката потвърдиха съмненията: "LVMH и аз взехме това решение след дълго обмисляне. В момента съм на такъв етап в живота ми, където трябва да отделя повече време на себе си и моята визия за филантропия и култура. Чувствам се уверена, че DKI има светло бъдеще и силен екип зад гърба си."

Компанията обяви, че за момента не търсят заместник на Карън и пролетно-лятно ревю 2016 по време на седмицата на модата в Ню Йорк няма да има. Въпреки че няма да създава повече колекции за основаната си през 1984 модна къща, тя ще остане като консултант към DKI (където се включва и младежката линия DKNY) за дълъг период от време.

Независимата линия на дизайнерката Urban Zen представлява lifestyle бранд, създаваща семпли и класически елементи от гардероба в неутрални тонове, комплиментирани от бижута, аксесоари и ръчно изработени мебели, ще продължава развитието си под ръководството на Карън, като дизайнерката ще се посвети напълно на това свое начинание.

"От 2001 насам, LVMH и Донна Карън си партнираха, за да развият Donna Karan International в глобален бизнес," сподели Пиер-Ив Русел главен изпълнителен директор на LVMH, които купуват DKI през 2001. "Беше привилегия за всички нас да работим с Донна и сме щастливи от факта, че тя се съгласи да остане като съветник. Всички ние сме посветени на пълната реализация на компанията, като ще запазим духа и ценностите, които Донна налага вече повече от 30 години."

"Donna Karan е част от мен, от миналото, настоящето и бъдещето," продължи Карън. "За мен беше чест да говоря като жена към жените относно "седемте лесни елемента", които завинаги промениха начина на обличане на жените. Искам да изразя моята благодарност и най-дълбоки чувства към всичките ми колеги, които през годините ми помогнаха да изведа бранда ми до висини, за които дори не съм и мечтала."

А в галерията горе отдаваме почит на 5 от иначе многото начини, по които Карън моделира американската мода такава, каквато я познаваме днес.

 

More All fashion