Следва

Мода от червения килим или не?!

Ревю от "голямото пусто"

Едно от малкото модни събития в София,протече под наплива на множество хора,недотам големи пространства и...

All fashion преди 15 години

Едно от малкото модни събития в София протече под наплива на множество хора, недотам големи пространства и интересни идеи, които за жалост изгубиха практическата си част между шума, интериора и увличането в съпътстващата ги суматоха. Въпреки нея, на хоризонта на българската мода, се задават креативни и млади хора, които имат какво да покажат, но имат и какво още да учат. Като композиция, като алгоритъм и план на действие обаче замисълът беше на ниво.

Прекрасната хрумка всичко да бъде пресъздадено компактно като пърформанс съживяваше първоначалните идеи на младите дизайнери.

На фона на заключеното пространство видяхме много и стилово изпипани силуети, които впечатляват с раздвижените си естетически форми. Имаше минимализъм, имаше мекота, имаше много женственост, нарочно скрита зад паравана на унисекс образа. И още: умело подбрана музика, професионално отношение и красиви лица.



Боян Петрушевски

Обелеклата на Боян Петрушевски, Ива Станчева, Миглена Карова, Невена Йорданова, Росица Куманова и Йелена Кесич доказват тезата ни, че тук все още има почва както за новите имена на прохождащата модна сцена, така и за популяризирането на тези естествени процеси, опровергаващи недостига, откъм градивни вдъхновения. Модата, като експеримент.



Миглена Карова

Модата, като един функционален и много смел дизайн, и модата като нестандартна визия, индивидуално изразяване.

Шестте концепции, представени като дипломни проекти на завършващите магистърска степен студенти от класа на Мариела Гемишева, специалност “Мода”в Национална художествена академия са и шест стъпки към този, надяваме се немоментен прогрес, на чието начало успяхме да станем свидетели.

More All fashion