Следва

Дръж ми шапката

FASHION STARTER: Кандела

Ноемврийска свещичка. Това е буквалният превод на името на модната ни инспирация днес...

All fashion преди 8 години

Ноемврийска свещичка. Това е буквалният превод на името на модната ни инспирация днес. Ако никога не сте попадали на нейни снимки и не сте се спирали поне за минута да се възхитите на лекия й, но миксиран до съвършенство стил, значи не посещавате достатъчно стрийт стайл блогове. 



Родом от Буенос Айрес, Кандела Пелидза Трикарико идва в Италия едва 17-годишна, заедно със своята сестра близначка Ванеса, търсейки нови преживявания и мечтаейки за кариера на модел. Шансът бързо се усмихва на сестрите и едва няколко месеца след пристигането им двечките снимат сесия за Vogue Italia с прочутия Брус Уебър, а пътуванията по целия свят стават ежедневие.

Днес Милано е постоянно място на пребиваване за Кандела, която живее там със съпруга си - известният архитект Фабио Новембре, и се наслаждава на ролите на майка на две сладки дъщерички: Верде и Селесте, на модел, шопинг поклонник и, отскоро, директор на италианското списание Lampoon. Снимките й се появяват редовно в големите стрийт стайл платформи, никога не изпуска модно дефиле или друго фешън събитие, където винаги е сред най-близките си приятелки Киара Ферани и Анна дело Русо.

Grazia Italia я провъзгласиха за едно от влиятелните в модата лица и официално It момиче на момента. Гардеробът й побира всичките дизайнерски дрехи, чиито имитации повечето от нас си купуват в Zara, а ежедневната й униформа включва микс от графични принтове и макси поли от красиви платове, докато обувките и чантите й са винаги ексцентрични и на фокус в сравнение с целия аутфит. Кандела има още забележителна и възхитителна връзка с всяка една от винтидж находките си: "Моят винтидж идва от всяка една част на света и си спомням точно откъде съм купила всяка вещ. Винаги, когато посещавам нова страна задължително разглеждам местните пазари и малките магазинчета. Не купувам пощенски картички; взимам си само неща, които бих носила и които ще ми напомнят за конкретното пътуване. По някакъв особен начин винтидж пазаруването се превръща в мой личен дневник, подобно на преобръщането на гардероба на бабите ни, където намираме съкровища, които ни правят щастливи. Уникални вещи, всяка една от които носи тайна, приказна история."

Геероинята ни днес определя стила си като "Virgin Suicides meets Blondie", което обаче не означава, че се стреми да наподобява някоя от тези героини. Всъщност тя няма модна икона: "Не съм способна да се сравня с когото и да е. Може би е страничен ефект от това да имаш близначка..." Споделя още, че стилът й все още не е завършен, определя го като "a work in progress", въпреки че дори тя не може да отрече силното 60-тарско влияние в гардероба си. Признава още, че няма особени пристрастия към дадени аутфити, но доста често носи рокли с ботуши през зимата, а лятото със симпатични равни обувки. Обожава високите стилето, но през деня рядко й се случва да ги носи, заради дъщеричките, покрай които е постоянно в движение.

Признава, че е истинска щастливка заради възможността да прави това, което най-много обича, а именно модата. Сред любимите й брандове са: Jil Sander, Moschino, Costume National, както и must-have чантите на Paula Cadermartori, но това не я ограничава. Експериментира постоянно и винаги е любопитна към новите, изгряващи дизайнери. Сред любимите й комбинации са: бяло върху бяло; пачуърк деним и меланжът между геометричните форми, независимо дали са принтове или кройки. Любимият й цвят е непостоянна величина, съобразяваща се с настроението, но електриковите цветове често са на фокус.

Когато избира дрехите си за деня, винаги внимава да не изневерява на себе си и да намира хармония между цветовете и формите, а най-добрият моден съвет, който е получавала е от Анна дело Русо: "Трябва да се наслаждаваме на това, което правим, изживяванията, през които минаваме, проектите, които имаме и начина, по който се обличаме. Имаме невероятният шанс да бъдем жени, които работят здраво и са професионалисти, но едновременно с това се наслаждават на всеки детайл от процеса. Вярвам, че щастливият ум и щастливата душа са най-добрите модни аксесоари."

Кандела вярва още, че е получила тази огромна страст към модата от баба си. Първите й спомени са как обяснява на баба, сръчна шивачка, как точно иска да бъде скроена роклята й за един специален повод. А любимото й занимание като дете са били дългите следобеди с ровене на гардероба на баба й, пробвайки всяка една дреха в търсене на идеалната комбинация.

Смело заявява още, че дрехата, която всяка италианка има в гардероба си, е вечната бяла риза. Тя лично никога не тръгва на път без да си е взела поне две.

Съпругът на тази очарователна жена, Фабио Новембре, е почти толкова интересен, колкото нежната му половинка. Известен и провокативен архитект, той е причината, поради която Кандела се установява за постоянно в Милано. Къщата им е жестоко произведение на изкуството. Фабио я купува като изоставена кожарска фабрика и я преобразява изцяло в модерна райска градина. Погледната отвън, тя наистина наподобява дърво, а самата идея на Фабио е да я оприличи на забраненото дърво. В кухнята може да се види и мозайка на известния артист Сандро Киа, изобразяваща гигантска змия с ябълка в устата. Освен мозайката, могат да се забележат още множество поддържащи духа за райска градина детайли, които виждаме тук.

 

More from View Sofia

More All fashion