Следва

Филмови понеделници през целия юли по TV1000

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 6 - 12 юли

С огромен брой зрители и съвсем немалко редовни посетители, RED се превръща в един от най-интересните спектакли на софийската алтернативна сцена...

Events преди 8 години

RADOSLAV YORDANOV`S "RED"

Кога: 6 юли, 19:00 часа
Къде: Bar BADU

С огромен брой зрители и съвсем немалко редовни посетители, RED се превръща в един от най-интересните спектакли на софийската алтернативна сцена. 

Защо е сътворен?
"Направих нещо, което съм изстрадал заедно с героите си, докато репетирах. Смятам, че по този начин процесът на създаване е съзидателен и истински. До голяма степен представлението ни показва какви сме всъщност, скрити зад измислените маски на престореността, но въпреки това и колко сме смели, красиви, грозни, измислени, истински, прави и криви и така нататък. Само се замислете: Наркочът, нагърмян като за световно, да ти разправя за вредите от Телевизията и рекламите, които вървят по нея. Имам пред вид много е забавно, защото има и голяма доза абсурдизъм, който много добре описва какви сме и как ни влияе съвремието. Като направих спектакъла не знаех дали хората ще схванат символиката, но те не само, че я схванаха, ами ме открехнаха за много интересни неща, които самият аз, като творец, не съм целял, а съм постигнал. С това и опитът пред хора роди много интересни импровизации, които останаха част от спектакъла. Сътворих го, защото исках да направя нещо стойностно, и да го направя само така както аз си знам. Ефектът надмина очакванията ми."

Вход: свободен

Обратен ефект $ Докторс Гого Бенд Live 

Кога: 8 юли, 20:00 часа 
Къде: Маймунарника

Obraten Efekt & Докторс Гого Бенд | support DJ UNKLE BILLY .. Повече от истина - датата е 8-ми ЮЛИ, сцената за въпросната вокално-инструментална изява е Маймунарника, а входът СВОБОДЕН! Артистите приканват публиката с "ДОВЛЕЧЕТ'СЕ!"

Summer Swing Nights - ALL TOGETHER!!

Кога: 9 юли, 21:00 часа 
Къде: Маймунарника



Лятно кино соаре в Гранд Хотел София

Кога: 9 юли, 21:00 часа 
Къде: Град Хотел София 

През юли и август градината на Гранд Хотел София ще се превърне в място за ценители на киното или иначе казано – Лятно кино соаре. По време на кино вечерите в Гранд Кафе ще се насладите на избрани филми със специално кино меню под открито небе.

Първата дата е 9 юли, когато ще се прожектира филмът „Диви истории“ (Аржентина-Испания), а програмата на кино соарето продължава със заглавия като българския филм „Урок“ (16 юли), индийския „Кутия за храна“ (30 юли), „Цирк Колумбия“ (13 август) и „Храна за душата“ (27 август).

Вохд: 29 лева. 

HIP HOP SOULS Vol.4

Кога: 10 юли, 16:00 часа 
Къде: Маймунарника

Идеята Hip Hop Souls става на 1 година! Групата обединила толкова много хора с общ интерес и родила впоследствие регулярните хип-хоп партита, които запазват в неопетнен вид чистите елементи на ХИП-ХОП културата извървя първите си стъпки и спечели за приятели едни от най-силните имена в родния ХИП-ХОП, DJ-инг, брейкденс, бийтбокс, графити и като цяло, субкултурен свят!

Програмата на Фестивалният полуден с начален час 16:00 часа на 10-ти юли, ще оплътнят DJ като FeeL (The Top Stoppers), който ще е и host на празника, DJ AKASHA, STARTERAs (X-TEAM), XONIC (Camp Sessions), UNKLE BILLY и доказалия се домакин на HHS партитата - DJ Rud Fellah! От 18:00 ще рисуваме графити из МАЙМУНАРНИКА с няколко много добри райтъра, а после ще преминем и към един доста сериозен брейденс инструктаж на сцената от доказани имена в тази ниша! За десерт ще чуем бийтбокс шоу от най-добрия в света - SkilleR и ще разпалим партито на пълни обороти до зори...

Вход: Свободен

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 5 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 6 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?