Следва

20 000 слушаха джаз в центъра на София

Кръщенето на принцеса Шарлот - подробно!

Принцеса Шарлот, второто дете на принц Уилям и съпругата му Кейт, беше кръстена вчера...

People of art преди 8 години

Принцеса Шарлот, второто дете на принц Уилям и съпругата му Кейт, беше кръстена в църквата „Света Мария Магдалена“ в Сандрингам, Източна Англия вчера, а хубавият празник събра публично и на едно място цялото английско кралско семейство.





Прекрасни заедно, Уилям, Кейт, малкия Джордж и принцесата се появиха, предизвиквайки усмивки на умиление и възторг не само на лицата на поданиците си, но и на останалите членове на британската кралска фамилия.

Сред гостите на събитието бяха гордите баби и дядовци – Карол и Майкъл Мидълтън, принц Чарлз и съпругата му Камила, сестрата и братът на Кейт – Пипа и Джеймс, кръстниците на Шарлот – Лаура Фелоус, братовчедка на принц Уилям, и Адам Мидълтън, братовчед на херцогинята на Кембридж Катрин, както и самата кралица.

След службата в църквата тя дори отдели време, за да си поприказва със своя правнук – принц Джордж, който отново разтопи сърцата на хората, сериозен по детско-кралски редом до баща си и облечен в червени панталонки и бяла риза – идентични дрехи на тези, които принц Уилям носи на кръщенето на брат си принц Хари през 1984 г.





Гордата майка Кейт сияе до 3-месечната си дъщеря, облечена в кремава рокля Alexander McQueen и шапка на Джейн Тейлър. Малката принцеса е облечена по същия начин като брат сѝ принц Джордж по време на неговото кръщене. През 2013 г. той носеше копие на кръщелна рокля от дантела и сатен, направена първоначално за най-голямата дъщеря на кралица Виктория през 1841 г. В периода 1841-2004 г. тя е носена от 62 кралски бебета, включително и принц Уилям. Копието от 2004 г. е дело на шивачката на кралицата Анджела Кели, защото оригиналът се е износил. За последен път той е облечен от лейди Луиз Уиндзор през 2004 г.







Уилям и Кейт бяха избрали за малката Шарлот и същия модел ретро количка, която навремето е използвала самата кралица Елизабет Втора за синовете си принц Андрю и принц Едуард (през 50-те години).


 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра