Следва

Уъркшоп Капоейра

Запазеното място на Румен Нечев

В картините си художникът очертава „запазеното място“ - нашата специална житейска територия, където е струпана...

Events преди 15 години

В картините си художникът очертава „запазеното място“ - нашата специална житейска територия, където е струпана самоличността ни, където сме най-много себе си. Вътре в пространството на картината, населено с цветове и фини релефи той организира друго, различно пространство, което разказва своя история. Това пространство е обрамчено или изпълнено със сребро, като по този начин авторът подчертава ценността му. То привлича погледа и мисълта и е отправна точка за разчитането, място на среща между търсене и намиране.
Това е втора изложба в галерията на работещия в Пловдив график. Този път, освен графика и рисунки, той показва и живопис.





Румен Нечев е роден през 1959, в Смолян и завършва ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, специалност „Графика“ през 1968 година. От 2002-ра до 2000-ма е председател на дружеството на пловдивските художници, а през 2005-та получава стипендия Cité Internationale des Arts, Париж.

Галерия „Ракурси“ представя изложбата на Румен Нечев „Запазено място“
от 20 февруари до 12 март 2009.

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?