Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Сватбен сезон в тенденции

Трендът с кропнатия топ очевидно е страшно заразен, щом и къщите за висша мода прибягват до него...

All fashion преди 8 години

След като видяхме най-ярките и определено подканващи ни към мечти на тема сватба дизайнерски булчински рокли, тук разглеждаме малкото на брой, но изключително важни тенденции, свързани с гореспоменатия избор.

Невъзможно е да ги подминем, не само защото лесно се открояват сред океана от предложения, но и защото е крайно време да забравим поувехтелите схващания, че дългата и много класическа бяла рокля е съвсем достатъчна за незабравим сватбен ден.

Да видим...

1. Кроп топ и бална пола

Трендът с кропнатия топ очевидно е страшно заразен, щом и къщите за висша мода прибягват до него. На нас ни харесва безумно много и заради глътката свеж въздух на фона на повечето рокли, и заради разточителния избор от комбинации, които предлага.

Giambattista Valli couture пролет 2015
 

Chanel couture пролет 2015
 

2. Nude тонове
Не че телесните нюанси не са се харесвали и преди, но този сезон са по-желани от всякога. Често са придружени от бродерии, пера и дори кристали, предоставяйки за всекиго по нещо.

Monique Lhuillier bridal пролет 2016

Elie Saab couture пролет 2015

3. Ръкави
Виждали сме сватбени рокли с ръкави и преди, но за новия сезон те са изцяло къси и почти винаги прозиращи от фин тюл. Визията е лека и хващаха окото без да натежава с така познатата булчинска претруфеност.

Oscar de la Renta bridal пролет 2016

Vera Wang bridal пролет 2016

Marchesa bridal пролет 2016

Carolina Herrera bridal пролет 2016

4. Мини дължини
Традиционните сватбени облекла си остават, общо взето, заровени дълбоко в скрина на баба, затова за пролет 2016 дизайнерите умело скъсяват дължината на полата, оставяйки я закачливо над коляното.

Oscar de la Renta bridal пролет 2016

Marchesa bridal пролет 2016

5. Бял костюм
През 2015 можем да си позволим да мислим супер модерно, що се отнася до сватбено облекло. Като за начало заменяме пухкавата рокля с чифт прекрасни панталони. Дългоочакваната промяна, за щастие, обхвана не един или двама модни дизайнери. При Carolina Herrera костюмът запазва формалния си тон, но дължината е силно скъсена, за да се постигне акцент с високите стилето, докато при Bouchra Jarrar и Delphine Manivet внушението е edgy, неочаквано и добре дошло за смелата булка.

Carolina Herrera bridal пролет 2016

Alexandre Vauthier couture пролет 2015

6. Различно
Флоралните принтове и пастелните тонове по принцип не са нищо ново в булчинските рокли, но винаги са добре дошли. Освен тях е крайно време да се заловим по-сериозно с други експерименти - като например черна рокля. Черната роля е по-безстрашна и от белия костюм и позволява сериозна заигравка с внушенията, материите и силуетите без да ни поставя под заплаха от прекалена захаросаност, например.

Vera Wang bridal пролет 2016

Armani Prive пролет 2015

Valentino couture пролет 2015

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.