Следва

Агент под прикритие: новите бански на Agent Provocateur

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Финансовият крах на модния гигант American Apparel...

All fashion преди 8 години

Викът на посредствеността

Повод на модното ни недоволство днес е рекламната кампания за втората колекция на Алекса Чънг за деним бранда AG. Кампанията е ужасна. И не, защото има някакъв недопустим гаф откъм стилистично или фотографско естество, а защото е посредствена до болка. На кадрите госпожица Чънг напомня на отегчено разглезено момиче, което не иска да е там, но трябва, така де, нали е подписала договор. Склонни сме да вярваме, че вината за резултата не пада изцяло върху концепцията, все пак става въпрос за деним бранд, а не за календарът Pirelli.

Чънг, която, по принцип, лесно успява да ни зарази по щурите идеи и ентусиазма си, този път е просто отегчена. Самите кадри също изглеждат някак аматьорски и пуснати през Instagram филтър, което, смеем да твърдим, май доста се различава от първоначалния замисъл.

 Двоен fail за Ники

Ники Минаж се е изявила подобаващо в Лондон този уикенд, когато е имала планирано участие на фестивала Wireless в неделя вечерта. Полетът й от Дания обаче закъснява и певицата се появява два часа след предвидения начален час. Случва се, момичето не е виновно, но публиката изглежда не е толкова благосклонна. От социалните мрежи направо става ясно, че е бясна и голяма част от нея си тръгва, заради предстоящия работен ден, искайки парите си обратно.  Както и да е, доста по-смущаващ от закъснението й е тоалетът на певицата.  Любимата на пищните звезди, сред които и Ники,  гола визия,  този път се изразява с прозрачна мрежа. За да може да не е твърде консервативен тоалетът, тя е с дълбоко деколте, на което палаво и дискретно се подава сутиенът, който се опитва да скрие пищната й гръд. Комплектът е допълнен с изчистена прашка. Като елегантен акцент, към мрежата са пришити камъни, а ръкавът е завършен с блестящ маншет.  Да, толкова сме безмълвни пред начина, по който Ники Минаж изглежда, че ни остава единствено да употребим ирония   - всичко друго би било просто описание на очевидния абсурд.



Краят на American Apparel?

Борбата на American Apparel за оцеляване е наистина реална. Усилието на бранда да изтрие естетиката на Дов Чарни вече започна и тази сутрин компанията изпрати прессъобщение, в което съобщава, че ще съкрати близо 30 милиона щатски долара от разходите си, но въпреки това все още не е ясно какъв ще е изходът за бранда в края на годината. В съобщението се казва още, че есенната линия ще се фокусира върху основните елементи в облеклото и че предстои затваряне на непечелившите магазини.

"Управлението защитава дружеството срещу приблизително 20 съдебни дела и административни действия, предприети от основателя на компанията Дов Чарни и неговите сътрудници. Компанията вярва, че тези обвинения са неоснователни и възнамерява да защити марката и където е възможно да предяви съответните действия срещу г-н Чарни. "


Дов Чарни

Изявлението продължава с това, че АА са "ангажира да преобърне компанията", като все пак все още признават възможността, че има реален шанс тя да не оцелее.

"Дори ако American Apparel увеличи приходите и съкрати разходите си не може да има гаранция, че компанията ще разполага с достатъчно средства, за да отговори на изискванията за финансиране в следващите дванадесет месеца, без допълнителен капитал, а не може да има гаранция, че тя ще бъде в състояние да привлече този допълнителен капитал."

Ние, разбира се, се надяваме марката да се справи с трудностите, защото това наистина би било край на една ера.

Двойно виждане

Люис Хамилтън може и да е отличен автомобилен състезател и от време на време да има по едно или друго модно попадение, но не и този път. Въпросната му грешка, която привлече скоростно вниманието ни, идва под формата на две в едно: диоптрични и слънчеви очила с една рамка, които просто се повдигат или наслагват в зависимост от нуждата. Страхотно и иновативно, може би си е помислил господин Хамилтън, но ние веднага се сетихме за дядовците в градинките, които смело разхождат този "тренд" от години насам.




More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.