Следва

Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс и светският дебют на децата им

Шок и ужас или вярното послание на една блогърка

Когато блогърката Ем Форд решава да покаже пред света истинското си лице, без грим и с безпощадно акне, числото на коментарите под поста й удря и надминава 100 000...

Други преди 8 години

Когато блогърката Ем Форд решава да покаже пред света истинското си лице, без грим и с безпощадно акне, числото на коментарите под поста й удря и надминава 100 000.
Уви, повечето от коментарите ни най-малко не са щадящи, деликатни или толерантни, а напротив - говорим за адски хейт.

Подтикната от този свой опит, Ем прави видеото „My Pale Skin", озвучено от реални коментари за лицето й. В началото на видеото смелото момиче е без грим, а наоколо се чуват реплики от типа: „Просто не мога да я гледам", „Лицето й е отвратително", „Грозно", „Ужасно", „Сериозно ли... дали някога си е мила лицето?", „Изгледаш отвратително".

След това Ем започва да покрива пъпките и белезите и с помощта на грим напълно трансформира вида си. С промяната в изгледа на Форд в течение на минутите от видеото, коментарите стават все по-позитивни, но и негативните не стихват. „Прекалено много е гримът", „Много си грозна, затова слагаш толкова много грим", „Представи си да се събудиш до нея сутрин"... и т.н, и т.н.

„Исках да създам филм, който да покаже как социалните медии създават нереални очаквания, и към жените, и към мъжете. Предизвикателството, което стои пред нас като общество днес е, да преодолеем лъжливия стремеж към съвършенство, равнявайки се по нереални стандарти за красота, и да запомним най-важното - Ти СИ хубава. Вярвай в себе си и и никога не позволявай на някой да ти каже, че не се хубава - дори ти самата" – пише вдъхновяващата блогърка и звезда на Instagram.

More Други