Следва

Перли в косите

Men's Exhibit: 10-те най-добри визии от модната седмица в Париж

Във френската столица нещата изглеждат така: пижама естетиката отново е на почит; топлите земни тонове не отстъпват на ярките и крещящи цветове, а хитът на предстоящата пролет описваме с две думи - сувенир яке...

All fashion преди 8 години

След Лондон и Милано, днес е ред да покажем и 10-те най-добри мъжки визии за пролет-лято 2016 от модната седмица в Париж. Във френската столица нещата изглеждат така: пижама естетиката отново е на почит; топлите земни тонове не отстъпват на ярките и крещящи цветове, а хитът на предстоящата пролет описваме с две думи - сувенир яке.

Да видим...

Sacai (на снимката горе)

Забележителната мъжка колекция на Sacai идва с името Hybrid Mash-up и може да се определи като майсторски добра комбинация от: buffalo каре; десени, вдъхновени от традиционните перуански одеала; военни якета и ризи-смокинг. Не само,че дрехите изглеждат перфектно, но и всяка една от тях е лесно приложима в ежедневието. По време на дефилето моделите вървяха под звука на саундтрак, вдъхновен от известния през 70 и 80-те години нощен клуб Paradise Garage, чието лого бе отпечатано по показаните тениски и топове.


Saint Laurent

Вече ти показахме най-доброто от последната колекция на Еди Слиман, но той безпроблемно си намира място и в тази наша класация. Озаглавена Surf Sound и събираща най-доброто от бохемската калифорнийска култура, колекцията деликатно отдава почит към феномена Кърт Кобейн, а най-добрите елементи са: скини джинси; обшитите блейзъри; копринените бомбъри и множеството винтидж детайли, кацнали на почти всяка дреха. Накратко казано, Слиман успя да развълнува мнозина, но и да ядоса не малко други.


Raf Simons

Раф Симънс представи на пръв поглед колекция с ретро препратки, но на втори се вижда всъщност мрачния, застрашителен и безумно безстрашен замисъл зад всичко това. Моделите дефилираха с бърз ход и карирани качулки над главите, закриващи почти изцяло гледката пред тях. Цветовата палитра е пресилено остаряла и успешно интерпретира търсената комбинация от ново и старо по палтата, топовете и супер широките панталони.


Louis Vuitton

Колекцията на Ким Джоунс за Louis Vuitton определено накара хората да говорят, а така, както се очертава за пролет-лято 2016 хитовите елементи ще са сувенир якето и копринените шалчета. Героят на сезона - сувенир якето, води началото си от Япония малко след Втората световна война и добива голяма популярност след като американските войници започват да носят якето в САЩ като спомен от завършените мисии в Япония.


Loewe

Чувството за хумор се отличава в презентацията на Loewe: манга вдъхновени герои се разхождат по жакардовите и пижама вдъхновени костюми, сред които принцеси и дракони, като дори Гуфи подписа своето присъствие на един суитчер. Ето още едно доказателство, че модата не трябва да се взима прекалено насериозно.


Givenchy

Вече показахме общото ревю между дамската висша мода за есента и мъжкото pret-a-porter за пролетта, а днес се спираме на една конкретна визия. Тя продължава заложената от есенно-зимния сезон тема с мъжката пола, но този път тя е плисирана в съвършения тъмносин нюанс, който я прави да изглежда модерна и дори не толкова прекалена.


Valentino

Пътуването е една от любимите инспирации за модните дизайнери. При Valentino по-конкретно тя е в лицето на английския писател Брус Чатуин, чиито творби са главно съсредоточени около пътуванията. Гръбнакът на колекцията са: копринените сувенир якетата (отново), хавайските принтове, японския деним и прекрасните бродерии по връхните дрехи и сандалите.


Maison Margiela

Пролетно-лятната колекция на белгийската модна къща силно се отличава от предишните сезони по доста по-слабо засеганатите деструктивни модели, като този път красиво скроените елементи са на особена почит. Смокинг силуетите играят главна роля наравно с класическия тренч, давайки на колекцията цялостен изтънчен облик. Типичните за Margiela детайли се забелязват в ботите с капси, мрежестите топове, рисуваната кожа и пробляскващите металически акценти - като медения костюм и сребристите панталони.


OAMC

Сравнително новият бранд OAMC впечатли с колекция с преобладаващо геометрични мотиви и карета, които пък се забелязват навсякъде: по ризите, памучните бомбър якета и по гърбовете на пуловерите. По думи на креативния директор Люк Мейър: "OAMC е олицетворение на модерното мъжко облекло и съчетава функционалност с луксозни материали, модерни конструкции и висока естетика."


Dior Homme

Дизайнерът Крис Ван Аш се вдъхновява от любовта на Кристиан Диор към цветята за своята пролетно-лятна колекция 2016. Хиляди бели рози красяха и декора по време на самото дефиле, заедно с огромното огледало в края на котешката пътечка, отразяващо целия спектакъл. Мотивът на бялата роза бе изцяло заложен и в самата колекция, видяхме я избродирана по ризите и бомбър якетата, като силен контраст на камуфлажния принт, който преобладаваше в останалата част от колекцията.

More All fashion