Следва

Лили-Роуз Деп на хоризонта и във видео на рапъра Rejjie Snow

Лятно кино соаре в Grand Café

София Филм Фест и Гранд Хотел София предлагат уникално киноизживяване в летните вечери...

Movies & TV преди 8 години

Международният филмов фестивал „София Филм Фест”, като най-големия и авторитетен филмов форум в България, продължава да реализира инициативи, свързани с популяризиране на киноизкуството в нашата столица, удостоена с титлата „Творчески град на киното”. В годината на 100-годишния юбилей на българското кино и в подкрепа на мисията София да бъде авторитетен и достоен представител на творческите градове на ЮНЕСКО, София Филм Фест предлага нетрадиционни, но много привлекателни територии, на които да се случват срещите с най-нови европейски и български творби на седмото изкуство.

Нали помните – създателите на киното Братя Люмиер организират първата платена публична прожекция в самия край на месец декември 1895 година, и тя се случва в сутерена на парижкото „Гран Кафе”. Днес Гранд Хотел София предлага уникална възможност за киновечери „Лятно кино соаре” в градината на Grand Café на улица „Гурко” със специално кино меню.

Прожекциите стартират от 9 юли, четвъртък – 21.00 часа, с „ДИВИ ИСТОРИИ” на Дамиан Шифрон, носител на номинация за чуждоезичен Оскар 2014, както и на 9 награди на Аржентинската филмова академия и на множество отличия от десетки международни филмови форуми.

На 16 юли, отново от 21.00 часа е предвидена среща с Големия победител на 19-ия СФФ „УРОК” на Кристина Грозева и Петър Вълчанов. Филмът беше отличен с Голямата награда „София - град на киното” на Столична община за най-добър филм, наградата на публиката, наградата за най-добър български игрален филм, наградата на ФИПРЕСИ, в Сан Себастиан ’14 получи наградата за най-добър нов режисьор, в Гьотеборг ’15 – Международна награда за дебют „Ингмар Бергман”, в Солун ’14 беше отличен за най-добър сценарий и с приза „Бронзов Александър”, в Токио ’14 получи Специалната награда на журито.

На 30 юли, отново четвъртък в 21.00 часа, започва прожекцията на чаровния индийски филм „КУТИЯ ЗА ХРАНА” на дебютанта Ритеш Батра, който беше представен на „Седмицата на критиката” в Кан’13 и е показан с успех на фестивалите в Телюрайд, Сараево, Торонто и Лондон.

На 13 август очаквайте прожекция на „ЦИРК „КОЛУМБИЯ”, режисиран от носителя на Оскар Данис Танович, с участието на любимеца на българската публика Мики Майнойлович.

На 27 август почитателите на киното и на Grand Café ще могат да видят прекрасния филм „ХРАНА ЗА ДУШАТА” на изключителния режисьор Фатих Акин.

Всички филми ще бъдат прожектирани в КИНО в градината на Гранд Хотел София,  традиционен партньор на Международния София Филм Фест!

More from View Sofia

More Movies & TV