Следва

Снежанка в нов прочит

Какво да подарим на сватба, и по-важното какво да НЕ

Сватбени подаръци. Тези думи определено събуждат вълна от притеснение и в тези от нас, които трябва да намерят правилния подарък, и у тези, които трябва да го получат - влюбената двойка на прага на вричането...

All About Life преди 8 години

Сватбени подаръци. Тези думи определено събуждат вълна от притеснение и в тези от нас, които трябва да намерят правилния подарък, и у тези, които трябва да го получат - влюбената двойка, която често пъти се чуди как да прикрие разочарованието си след разкъсването на красивата опаковъчна хартия и в чиито глави веднага се оформят планове как най-безболезнено, но бързи, да се отърват от ненужната вещ. Може би точно заради това в днешно време сватбените подаръци обикновено са в малки пликове, и може би така е по-сигурно, но все пак някак, мислим, се губи личният жест в намирането на нещо специално.

Ние определено не се отказваме от търсенето на перфектните сватбени подаръци и се насочваме към страхотни вещи с малко винтидж дизайн, не тостери и чайници, а готини предмети, които една двойка ще се радва да има, а може сами да не се сети да си купи. Така че днес, като елегантно и практично продължение на миналата, тематично изцяло посветена на жененето седмица в View Sofia, събираме списък от 15 страхотни сватбени подаръка, сравнени с 15, от които със сигурност трябва да стоим далеч. Опитваме да намерим по нещо за всеки тип двойка, от еклектични уреди, дизайнерски находки, практически парчета и страхотни неща, които просто трябва да имат.

Сигурни сме, че всъщност много ще се радват да използват всеки от тях...

Нека оставим опитите да бъдем забавни до ергенското или моминското парти, да, тениските със “остроумни” коментари са забранени.

Вместо това взимаме закачлива неонова лампа с надпис Amour от Graham and Green.

Забранени са и подаръци, които казват: "Има само едно нещо, което ще ни помогне да преминем през това, скъпа, и това е много алкохол." Оставяме персоналните бъчвички с уиски за друг повод.

По-добре сладки и забавни чинийки "Fancy Fish" с прекрасни уникални цветни илюстрации от Yvonne Ellen.

Нека да разгледаме този списък. Офелия се удавя, Покахонтас е на 12 години, Одисей и Пенелопа не виждат много един от друг и ние всички знаем много добре какво се случва с Ромео и Жулиета. Не не искаме да виждаме имената на любимата си двойка в този списък.

Ако все пак държим на уникалния дизайн, по-добре постер с дата на сватбата и място за снимки от събитието на него.

Нека все пак не ставаме прекалено сантиментални, колело за двама?! Тези неща не са лесни за каране и сме сигурни, че са довели до повече разводи от кризата на средната възраст.

Музиката от друга страна е хубаво нещо и генерира много спомени, а слушана на това радио Roberts Revival, което не са само изглежда страхотно, а и звучи така ни напомня, че новите технологии са хубаво нещо, но и доброто старо радио не е за изхвърляне.

Клетвите са разменени, тортата е разрязана и сватбеното тържество е приключило. Сега идва моментът младоженците да се отдадат на семеен живот. Дотук добре, но дъската за рязане все пак остава в списъка със забранените подаръци.

Ако все пак сме решили, че кухнята им нужда от принадлежности, няма нищо лошо стига да са Williams Sonoma.

Комплект еднакви пижами, не благодаря! Нека все пак да запазим индивидуалностите си колкото се може по-дълго.

Без значение от пижамата, е хубаво да започнеш деня с пресен сок, особено когато е направен с Bugatti Vita Citrus Juicer.

Какъв по-добър начин да напомняте на партньора си всеки ден, че държи сърцето ви в своята плашеща каменна ръка? И този съмнителен арт обект отпада.

Далеч по-добре е да заложим на класиката и да подарим бутилка хубаво вино, а защо не и три, идващи в кутии, предназначени за специалните моменти на щастливата двойка.

Въпреки че би трябвало да бъде иронично намигване, тази книга все пак обещава да "покаже на жените как да запазят негово кралското височество щастлив" с идеи от "защо един чист дом кара съпруга да се чувства по-добре”, и ценни съвети как да направим себе си по-привлекателна за него. Книгата е описана като "комичен подарък за бъдещата булка”, но според нас зависи дали намирате рецептите за сандвич смешни. Допълнение: всяка книга за връзките е неуместна, никой не иска да чуе, че има проблеми още в първия ден на новия си живот!

Вместо това подхранваме децата в тях със забавен люлеещ се стол, който освен всичко е истинска рядкост от дизайн студиото на Charles и Ray Eames.

Идол на плодородието е малко на ръба, не мислите ли? Все едно да им подарим кошница с пренатални витамини и копие от “Радостта да бъдеш родител”.

Нека да оставим двойката да се радва на моментите, когато са си още само двамата и да споделя сутрините с чаша ароматно кафе. Защото, знаем това е най-добрият начин да започнем деня.


Чаршафи също не, особено с драматично послание за вечна любов. Това не е тийн филм, категорично.

За това пък любимата музика винаги звучи по-добре на Bose.

Всяка форма на фитнес уреди е неприемлива, точка.

С градина или без, дизайнерското барбекю е задължително за весели неделни следобеди с приятелите.

Едва ли на някой ще му хареса да се събуди в деня след сватбата и да не може да каже кой чифт бельо на кого е. Всъщност всякакво бельо е твърдо неприемлив сватбен подарък.


По-сигурно е да заложим на класиката и, дори да е клише, да подарим миксер, в което всъщност няма лошо, стига да е страхотен като този.

Тези калъфки за възглавници са страхотни, ако сте от този тип хора с рафт пълен с книги на Софи Кинсела, в противен случай грешен избор. Те, както и всичко с принтирани клишета за брака.

Вместо това защо не им помогнем да запазят хубавите спомени с хубав фотоапарат. Освен ако двойката не са професионални фотографи с определени изисквания към техниката, този избор няма как да бъде грешка.

Да, малките кученца са неустоими, но те все пак не стават за сватбен подарък.

Вместо скимтящо куче, по-добро събуждане за двойките любители на кафе, е шестмесечен абонамент за прясно изпечено кафе, донесено у дома.

Изкуство, което сте направили сами въпреки че не сте художник. Да, това е много мило, но със сигурност ще бъде прибрано в някой шкаф и никой никога няма да го види повече.

Ако все пак искате да бъде нещо артистично, но не можете да си позволите творба на някой артист, може да заложите на тенджера, но проектирана от Jens Quistgaard, датски скулптор и дизайнер, чиито работи са изложени в Музея за съвременно изкуство в Ню Йорк, което е висша степен практическо произведение на изкуството.

More All About Life