Следва

Дневно парти във водата

FASHION STARTER: Ник Уустър и неговите правила за стил

Миналата седмица ви показахме малко от него, вие много го харесахте и за това решихме да ви дадем пълната доза Ник Уустър...

All fashion преди 8 години

Миналата седмица ви показахме малко от него, вие много го харесахте и затова решихме да ви дадем пълната доза Ник Уустър, защото в случай, че сте живели в гората през последните 3 години, въпросният мъж (пълно име: Никълсън Уустър) е цар на мъжкия стрийт стил. Освен това, откакто започва да се разхожда напред-назад по модните седмици с безупречен и характерен стил, става директор на отдела за мъжка мода в Bergdorfs и Neimans (да, той някак си успява да работи и на двете места едновременно). Ник е вдъхновител на същата неистова фотографска истерия като Ана Дело Русо и Мирослава Дума.

Разбира се, всичко това има причина - този човек е истинско злато, когато говорим за стил. Един бегъл поглед към някои от неговите аутфити ни е напълно достатъчен, за да сме сигурни, че Уустър знае какво прави. На първо място, има достатъчно Yohji, Thom Browne, Carven и Mark McNairy, за да запаси целия мъжки отдел в Barneys. И това без дори да сме споменали колекцията му от аксесоари, която трябва да се види, за да повярваме - оксфордки, ботуши, пъстра колекция от безопасни игли за килт, с които затваря своите много, много ризи; пищни брошки и игли, които носи като бутониери (“Мога да намеря нещо, което да купя буквално навсякъде", споделя той за наистина значителната си колекция, която ни се иска да видим) и не на последно място, обувките, толкова, че дори всяка жена би му завидяла - Jeffrey Top Siders и Célines с животински принт, това е само малка част от съкровищата там.

Всичко това се комбинира перфектно в образа на Ник Уустър, идеал за джентълмен и човекът марка, който перфектно успява да се пласира в професията си, защото освен гореспоменатите длъжности е бил дизайн директор на Ralph Lauren, президент на John Bartlett, развивал е тенденциите в JC Penney - фактът, че рядко остава за дълго някъде (винаги по свой избор) предполага, че се стреми към нещо извън обичайното. И може би тук се намесват социалните мрежи.

Неговите тогава над 200 000 (сега двойно повече) последователи в платформата за споделяне Instagram е причината миналата година да привлече вниманието на Lardini Group, италиански производител, който в последствие взима г-н Уустър за посланик на марката Lardini, което пък довежда до раждането на колекция Wooster + Lardini - четири якета и същия брой панталони, няколко бермуди и разнообразие от аксесоари.

Но все пак Ник казва “Никога не бих се нарекъл създател или дизайнер. По-скоро съм нещо като смесител или DJ, който взима две неща, които по пинцип не стоят добре заедно и ги прави да стоят добре”.

Сещаме се, че Николас Буре, съосновател на “Двореца на изкуството на Токио” в Париж, веднъж смело казва, че DJ-ите са доминиращите културни фигури на нашето време. И без съмнение стандартните техники на смесване и комбиниране са проникнали във всяка форма на културно изразяване, включително и в модата.



"Винаги съм казвал, че Ник е Шер на мъжката мода", казва Ед Филиповски, президент на KCD, магнат в модната индустрия. "Ник винаги изглежда добре в дрехите."

Подобно на Шер, г-н Уустър безмилостно, но с по-проницателен поглед, използва заобикалящата го култура за вдъхновение и непрекъснато трансформира стила си. Също като Шер, той очевидно е имунизиран срещу неувереност, съмняваме се да го мъчат често мисли “дали е подходящо облечен.” Назад във времето, когато е тинейджър в Канзас през 70-те, родителите на бъдещата модна икона често го спират на врата с въпроса: “Наистина ли искаш да излезеш така?”, а отговорът винаги е “Да”!

“Аз съм може би един от най-страхливите хора на света, но не и когато става въпрос за мода", казва той. Точно тази смелост му носи множеството фенове и последователи, които го боготворят и копират неговия стил, който приятно се разполага на границата между комерсиалното и уникалното. За щастие, за неговата фен база, мистър Уустър е едновременно страстен купувач на облекло, но и изненадващ прагматик.

След като научава всичко за конците и копчетата като търговски асистент на местен галантерист, младият Ник се пробва като журналист в университета в Канзас, отправя се към Ню Йорк, попада в модната търговия на дребно и се забавлява от сърце през годините, предшестващи появата на СПИН. И през цялото това пътуване запазва своето рафинирано чувство за стил, за което казва, че е вродено. "Някои хора се раждат с було, а аз съм роден в сако."

За Ник да се облича всеки ден е екзистенциален акт, възможност човек да се композира наново всяка сутрин без значение дали Томи Тон чака на улицата с камера. Въпреки че признава, че му отнема четири часа от момента, в който звънне будилник до момента, в който е на входната врата. Но само 20 минути от тях са прекарани в обличане. "Не го мисля много, просто се обличам според времето, то диктува какво нося.”

Да изглежда добре е по-малко от суета за г-н Уустър и повече израз на правилния етикет. Самият той казва, че това"Показва какво мислите за другите, когато полагате усилия да изглеждате възможно най-добре.” И, да, признаваме си, и ние сме пленени от неговия безупречен усет към стила и защото не можем да му се наситим събираме още десет истини за стила му, споделени от самия него:

1. Ако не можете да си позволите Rolex, купете нещо също толкова интересно в другия край на спектъра като Luminox, те наистина са страхотни. Не си купувайте часовник, който подражава на Rolex.

2. Обърнете нещата и вместо небрежна риза и официален панталон, защо не перфектно закопчана такава и небрежно нещо надолу. Обичам смешни панталони.

3. Ако ще си играете с цветовете, започнете с един. Ако изберете жълто, всичко останало трябва да е в синята и сива гама. Да, аз съм известен с това, че нося ярко зелено и розово едновременно, но не го правя често. По-голямата част от гардероба ми е в сиво, бяло, каки, маслено зелено и малко черно.

4. Ако все пак положите усилие да носите вратовръзка, завършете с проста игла. Не декоративна, голяма или забавна, просто нещо функционално.

5. Шоколадово кафяв колан с катарама си отива с всичко от дънки през чино панталони до такива от костюм. Той може да ви струва $ 1000, но това е една добра инвестиция.

6. Ако сте слаб, висок и млад, носете панталони с ръб. Те акцентират върху всеки недостатък, така че внимавайте с тях, ако не сте с перфектната фигура.

7. Имам една добра система за опаковане, когато ми се налага да пътувам. Саката трябва да бъдат обърнати наопаки, за да се запазят раменете, и "сходните" неща вървят заедно. Панталоните на дъното, саката най-отгоре. Чорапите и бельото са навити.

8. Трябва да се чувствате удобно докато пътувате, но това не е извинение, за да изглеждате като простак. Просто носете свободни панталони или обувки с размер по-големи. Направих грешката да нося тесни обувки в самолета и глезените ми бяха с размерите на бедрата ми когато слязох.

9. Аз съм голям фен на сълзотворни листове за вдъхновение. Tumblr е най-доброто място за съхранение на такива неща, дори не трябва да ги поствам, просто ги харесвам и те се събират в цял списък с неща, които ме вдъхновяват.

10. Не се водя от модата, когато става въпрос за татуировки. Истинската причина кожата ми да е покрита с мастило е, че съм много светъл, така че вместо да се притеснявам дали не съм прекалено блед си помислих: "Защо, да не я покрия с татуировки?"

















 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.