FASHION STARTER: Ник Уустър и неговите правила за стил

Миналата седмица ви показахме малко от него, вие много го харесахте и за това решихме да ви дадем пълната доза Ник Уустър...

Миналата седмица ви показахме малко от него, вие много го харесахте и затова решихме да ви дадем пълната доза Ник Уустър, защото в случай, че сте живели в гората през последните 3 години, въпросният мъж (пълно име: Никълсън Уустър) е цар на мъжкия стрийт стил. Освен това, откакто започва да се разхожда напред-назад по модните седмици с безупречен и характерен стил, става директор на отдела за мъжка мода в Bergdorfs и Neimans (да, той някак си успява да работи и на двете места едновременно). Ник е вдъхновител на същата неистова фотографска истерия като Ана Дело Русо и Мирослава Дума.

Разбира се, всичко това има причина - този човек е истинско злато, когато говорим за стил. Един бегъл поглед към някои от неговите аутфити ни е напълно достатъчен, за да сме сигурни, че Уустър знае какво прави. На първо място, има достатъчно Yohji, Thom Browne, Carven и Mark McNairy, за да запаси целия мъжки отдел в Barneys. И това без дори да сме споменали колекцията му от аксесоари, която трябва да се види, за да повярваме - оксфордки, ботуши, пъстра колекция от безопасни игли за килт, с които затваря своите много, много ризи; пищни брошки и игли, които носи като бутониери (“Мога да намеря нещо, което да купя буквално навсякъде", споделя той за наистина значителната си колекция, която ни се иска да видим) и не на последно място, обувките, толкова, че дори всяка жена би му завидяла - Jeffrey Top Siders и Célines с животински принт, това е само малка част от съкровищата там.

Всичко това се комбинира перфектно в образа на Ник Уустър, идеал за джентълмен и човекът марка, който перфектно успява да се пласира в професията си, защото освен гореспоменатите длъжности е бил дизайн директор на Ralph Lauren, президент на John Bartlett, развивал е тенденциите в JC Penney - фактът, че рядко остава за дълго някъде (винаги по свой избор) предполага, че се стреми към нещо извън обичайното. И може би тук се намесват социалните мрежи.

Неговите тогава над 200 000 (сега двойно повече) последователи в платформата за споделяне Instagram е причината миналата година да привлече вниманието на Lardini Group, италиански производител, който в последствие взима г-н Уустър за посланик на марката Lardini, което пък довежда до раждането на колекция Wooster + Lardini - четири якета и същия брой панталони, няколко бермуди и разнообразие от аксесоари.

Но все пак Ник казва “Никога не бих се нарекъл създател или дизайнер. По-скоро съм нещо като смесител или DJ, който взима две неща, които по пинцип не стоят добре заедно и ги прави да стоят добре”.

Сещаме се, че Николас Буре, съосновател на “Двореца на изкуството на Токио” в Париж, веднъж смело казва, че DJ-ите са доминиращите културни фигури на нашето време. И без съмнение стандартните техники на смесване и комбиниране са проникнали във всяка форма на културно изразяване, включително и в модата."Винаги съм казвал, че Ник е Шер на мъжката мода", казва Ед Филиповски, президент на KCD, магнат в модната индустрия. "Ник винаги изглежда добре в дрехите."

Подобно на Шер, г-н Уустър безмилостно, но с по-проницателен поглед, използва заобикалящата го култура за вдъхновение и непрекъснато трансформира стила си. Също като Шер, той очевидно е имунизиран срещу неувереност, съмняваме се да го мъчат често мисли “дали е подходящо облечен.” Назад във времето, когато е тинейджър в Канзас през 70-те, родителите на бъдещата модна икона често го спират на врата с въпроса: “Наистина ли искаш да излезеш така?”, а отговорът винаги е “Да”!

Коментари: 2

R
Realist (2015/07/15 / 00:11)
Страхотен е! @lahna - може да носи от тези спортните чорапи, които по принцип са за маратонки и не се виждат, защото са супер "изрязани" )
L
lahna (2015/07/14 / 23:20)
Да, стилен е, но ако сложи чорапи ще премине една позиция още по-напред.

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.