Следва

Дрейк замени Риана със Серина Уилямс

15 начинаещи графити артисти твориха заедно със световно известния Hombre по време на Sprite Graffiti Academy

15 млади български графити артисти се включиха в първия уъркшоп в рамките на Sprite Graffiti Academy този уикенд...

Events преди 8 години

15 млади български графити артисти се включиха в първия уъркшоп в рамките на Sprite Graffiti Academy този уикенд. Стените на столичната Fabrica 126 станаха поле за изява на талантливите младежи, които твориха заедно със световно известния майстор на графитите Hombre. Заедно, те преобразиха сградата, в която имаха възможност да научат повече за различните техники и реализацията на мащабни графити проекти.

По време на първата част от уъркшопа, участниците успяха да научат повече за историята на графити изкуството. Чуждестранният ментор демонстрира на стена различните начини на изобразяване на линии, форми и светлосенки.
Втората част от уъркшопа беше с практическа насоченост и демонстрира на участниците как успешно да преминат от теория и скициране към реализация на един графит върху стена.


 
Когато започнах да се занимавам с графити, пътят за научаване на основите на това изкуство беше дълъг и труден, защото тогава нямаше никакви уъркшопове или източници на информация. Днес е лесно да опознаеш графитите. Но изобилието от информация понякога може да бъде объркващо, затова да получиш насоки може да бъде много ефикасен начин да избегнеш отклоненията и да се фокусираш върху посоката, в която си поел.“

Sprite Graffiti Academy е продължение на дългогодишната инициатива Sprite Graffiti Fest, която събира на едно място графити артистите в България. От 2015 г. събитието промени своя формат, като вече е с по-голям фокус в подкрепа на бъдещото развитие на графити артистите в страната ни. Академията ще включва поредица от събития с участието на успешно реализирали се в световен мащаб графити артисти, като първият от тях беше германският артист с над 15-годишен опит Hombre. Целта на Sprite Graffiti Academy е да спомогне за усъвършенстване на уменията на младите графити артисти и да им даде възможност да научат повече за множеството възможности за тяхната бъдеща професионална реализация.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?