Следва

О, че сладко кученце!!! Запознайте се с Тоби, „хипстъра", който завладя Instagram

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Суданският модел Никор Пол се възползва от многобройните си последователи в Instagram, за да изкритикува гримьорите, които не са подготвени да работят по кожата на чернокожи модели.

All fashion преди 8 години

Хамилтън и модните експерименти

Шампионът от Формула 1 Люис Хамилтън пропусна мъжкия финал на Уимбълдън заради неподходящо облекло. Както сам показва в Инстаграм профила си преди мача, Люис е имал покана за Кралската ложа. Той, обаче, изглежда не е взел под внимание дрескода за ексклузивното място, който включва сако, вратовръзка и официални обувки. Вместо това, Люис се появи с риза с къс ръкав и флорални мотиви и шапка. Не, че изглежда зле, но се чудим -  възможно ли е изобщо по някакъв начин да не е разбрал какъв е етикетът на събитието? Той ни се струва очевиден за всеки, дори да е далеч от лична ВИП покана за финала, най-малкото от многобройните кадри на костюмирани мъже в ложите. По-скоро Люис е решил да покаже своеволие и личен уникален стил, както прави напоследък, което по принцип е супер при всеки, стига да му се отдава. А при Люис опитите не винаги са успешни, и ако не в ложите на Уимбълдън, поне в графите с модни гафове той е добре дошъл. Припомняме твърде синьото му превъплъщение от Met Gala, както и участието му в рубриката ни с недомислици от миналата седмица.



Никор Пол за дискриминацията 

 

Суданският модел Никор Пол се възползва от многобройните си последователи в Instagram, за да изкритикува гримьорите, които не са подготвени да работят по кожата на чернокожи модели. Припомняме, че преди време Джордан Дън също говори по този проблем. На конкретния пост пише следното: "Мили бели хора в модния свят! Моля, не ме разбирайте погрешно, но е време да започнете да вършите работата си правилно що се отнася до нашия тен!", а на нас не ни остава нищо друго освен да я подкрепим.

Никор е дефилирала за Louis Vuitton, Balenciaga, Rick Owens и много други, а постът й продължава така: "Защо трябва да нося личните ми гримове на професионално дефиле, когато от белите момичета се изисква единствено да се появят, по дяволите??! Не се опитвайте да ме накарате да се чувствам зле, защото тенът ми се вписва лесно при Mac, Bobbi Brown, Makeup forever, Iman cosmetic, black opal дори Lancôme и Clinique, като има и още много други. Само защото наемате по няколко от нас, не означава, че имате правото да ни се подигравате така. Изморих се да се оплаквам, че не ме наемат, защото съм чернокожа и още повече се изморих да се извинявам за моята чернота!!!"

Обувки октопод? Не, благодаря!


Колкото и да харесваме екстравагантни обувки, всяка ексцентричност си има граница и тези модели на филипинеца Кърмит Тесоро определено я преминават. 27-годишният дизайнер се вдъхновява от всичко в околната среда и го претворява в обувка. Признаваме, има някои модели, които са много сценични и не се учудваме, че Лейди Гага му е луд фен, но има и други, като тези октоподи или моделът силно напомнящ копито на някое диво животно, които определено ни се иска да не бяхме виждали, защото, мислим си, са създадени само с идеята да шокират, а не да гонят някаква естетика. Няма смисъл да коментираме това, дали изобщо стават за носене...

Почина Кристиан Аудигер

Това определено е тъжна седмица за модната вселена, защото креативният и талантлив Кристиан Аудигер загуби битката с рака. В началото на годината 57-годишният дизайнер е диагностициран с миелодиспластичен синдром, вид рак, засягащ костният мозък и кръвта.

Аудигер започва да работи в модния бизнес във Франция, където е роден, но в последствие се мести в Щатите, където прави шеметна кариера.

“Цял живот мечтаех за Америка, за сините джинси за Марлон Брандо", това казва самият дизайнер в интервю за GQ и изглежда неговата мечта се сбъдва, защото през годините създава линиите Ed Hardy и Von Dutch и работи за Diesel, Guess, XOXO, Bisou Bisou и Levi’s. Фенове на неговата работа са знаменитости като Аштън Къчър, покойният Майкъл Джексън и Мадона.

 

More All fashion