Следва

Б като Библия, Б като Блог - по следите на лятото

Шеметни бижута. Най-доброто от седмицата на висша мода в Париж

Талисманът като магическа сила бе основната тема на презентациите бижута по време на седмицата висша мода, проведени на площад Вандом, Париж...

All fashion преди 8 години

Талисманът като магическа сила бе основната тема на презентациите бижута по време на седмицата висша мода, проведени на площад Вандом, Париж. Върли модни фенове и ценители на фините бижута се събраха от всички точки на света, за да оплакнат очи.

А тук подбрахме най-спиращите дъха произведения на изкуството от Chanel, Buccellati, Dior, Bulgari и други.


Alexandre Vauthier за Mellerio dits Meller

Къщата с над 400-годишна история съвсем наскоро нае френския дизайнер с афинитет към висшата мода - Александър Вотие. Това е и резултатът от дебютната им съвместна работа, който, съгласяваме се, грабва окото, а през септември ще излезе останалата част от колекцията, която ще е с по-достъпни цени.


Boucheron

Последната колекция на Boucheron се нарича Bleu de Jodhpur отдава почит на Синия град и е създадена под патронажа на махараджа Gaj Singh втори от Marwar-Jodhpur. Комбинирайки традиционни индийски техники и материали с наследството на къщата, от бранда предлагат няколко забележителни елемента, сред които и брошката-колие Mendhi и колието от мрамор и диаманти, от същия вид, който е използван и за построяването на Тадж Махал.


Buccellati

Като допълнение към голямата Opera колекция за есента, от Buccellati презентираха гривна с близо 114-каратов лунен камък, дизайн на самата Джаннамария Бучелати. Къщата представи още 50 пръстена, до един различни и с цветни инкрустирани камъни в средата. Сред колекцията се откроиха още инспирираните от Пегасус крилати обеци, дело на Лукреция Бучелати, внучка на Джаннамария и четвърто поколение дизайнер на къщата.


Bulgari

Лучиа Силвестри, дизайн директора към Bulgari е от хората, които биха разрязали 400-каратов емералд, за да създадат 143-каратов чифт обеци, ако е сигурна, че истинското съкровище е скрито зад камъка. Освен това в новата колекция, вдъхновена от градината, присъстват колие,което може да се носи по три различни начина, както и няколко нови интерпретации на часовникът със змия.


Chanel

Ако някого е съществувал човек, истински вярващ в силата на талисмана, то това е била Габриел Шанел. Дори и новата колекция на старата френска къща е озаглавена Talisman, като включва нова интерпретация на добре познатите ни модели: Byzantine гривната с диаманти; брошката с цветни панделки; нежното колие с диаманти и емайл, както и най-важния елемент в колекцията collar колието, изработено изцяло от диаманти в различни форми и размери и с общо тегло от 80гр.


Harry Winston

Като отдаване на почит към известния бижутер и неговата тайнствена личност (Хари Уинстън се е появявал на снимки само и единствено като силует, без някой да го е виждал публично) е създадена Secrets колекцията, обхващаща цели 29 елемента и дори крие няколко изненади: Secret Combination колието може да се носи по 7 различни начина, а обиците и гривните имат две страни - една с диаманти, а другата със сапфири, диаманти и аквамарин.

More All fashion