Следва

Ново 20! Риана стана дизайнер на чорапи

Точно 8 спортни лейбъла, които модният радар засича отново

Щипка носталгия от ретро брандовете в спортния аутфит...

All fashion преди 8 години

Щипка носталгия от ретро брандовете в спортния аутфит.

Носталгията се е превърнала в нещо като поп-феномен през последните години, особено с прехвърлянето на първото десетилетие на новия век, бутайки решително 80-те и 90-те в ретро зоната. При подобно възраждане на стилове от миналото ставаме свидетели как добре познатите ни марки отново набират скорост, подновявайки обсесията към old school-а. И със спортния лукс доминиращ в трендовете от индустрията изобщо не е изненадващо, че някои класически имена преживяват своя ренесанс 10, 20 или 100 години по-късно.

И така, нека отново ви представим 8 спортни лейбъла, които модният радар отново засича – някои от които със сигурност сте запомнили още от първоначалното им появяване.

Champion



Те започват да произвеждат дрехи за атлети в далечната 1919 г., проектирайки спортното облекло за професионални спортисти. Марката преживя своя разцвет през 90-те, налагайки се като такава, приобщила спортния към стрийт стила за хора, предпочитащи по-небрежния и удобен аутфит. Champion отново щурмува модните класации като последната година се обединява с Wood Wood, Todd Snyder и Urban Outfitters, за да върнат ретро модели към нов живот.

Могат да се закупят от champion-eu.com.
Препоръчваме: Champion Satin Varsity Jacket, на цена от 115 паунда



Ellesse



Още един бранд добил популярност през 90-те. Италианците от Ellesse се връщат заедно със суичърите с ясно очертани и удебелени слогани, за да задоволят апетита на винтидж любителите по целия свят. Лейбълът остава верен на оригиналните си дизайни като преиздава ключови модели със съвременни елементи за по-облагороден вид. 

Можете да закупите от сайта на ASOS.
Препоръчваме: Ellesse Sweatshirt With Classic Logo, от ASOS за 40 паунда

Le Coq Sportif



Нека всички притежавали някога анцуг от Le Coq Sportif да вдигнат ръка! Ние, да, със сигурност, с дръзката естетика на бранда, решен да се завърне с ясна насоченост към средата на 90-те. Френският лейбъл представя своите signature модели през 1948 г. и оттогава се превръща в официална униформа на страшно много спортни отбори – най-отличителен е Everton F.C. Ако обаче не сте футболен запалянко, не се притеснявайте – марката се фокусира върху винтидж облеклото, нарочено да се носи от модерния градски човек. Ние сме специални фенове на техния обхват ретро-инспирирани продукти за вело-спорт.

Можете да поръчате от сайта им – lecoqsportif.com.
Препоръчваме: Ultra Light Jersey от Le Coq Sportif 66.50 паунда

Fila Vintage



Крайъгълен камък за субкултурата на футболните casuals през 80-те, Fila пази своето място в сърцата на почитателите си още със стартирането си в края на миналия век. Днес марката продължава да държи здраво юздите, пускайки диапазон от класически автентични модели в своя винтидж съб-бранд. От оребрените track jackets до поло ризите, клиентите им ще отпътуват обратно към 80-те за нула време.

Поръчваме от fila.co.uk
Препоръчваме: Fila Settanta Track Jacket за 65 паунда

Reebok



Популярността на Reebok никак не показва следи от засечка или колебание през цялото му продължително съществуване, оставайки един от най-успешните спортни брандове в света още от откриването му през 1895 г.. Обаче именно манията по маратонките през 80-те и 90-те го цементира като водещ в спортната мода с ключовите силуети на Pump и Classic, които веднага се превръщат в must-own артикул. И до ден днешен тези модели се произвеждат, разбира се, с някои подобрения и нови технологнични особености, които дърпат наследствените дизайни на марката на съвсем друго ниво.

Купуваме от – reebok.co.uk
Препоръчваме: Reebok Classic NPC UK II Trainers за 62 паунда

Saucony



Обувките за тичане са специалитет на US марката в продължение на десетилетия както за професионални атлети, така и за начинаещи бегачи. Веднъж станали известни с практичността си, през последните години те се възраждат в своите класически силуети, все така желани от феновете на маратонките по света, най-вече заради семплата им, но впечатляваща естетика. Сегашните им колаборации включващи марки като Club Monaco и Penfield, както и ограничени бройки модели, помагат на Saucony лека-полека да навлезе зоната на лукса и да се превърне в ключов играч на терена за производство на спортни обувки.

Пазаруваме от saucony.co.uk.
Препоръчваме: Saucony Suede Shadow 6000 Sneakers за £95

Kappa



Kappa е друг италиански лейбъл, от който се снабдяват, както професионални атлети, така и тези, чието хоби е спортът. Именно те осигуряват официалната спортна екипировка на много футболни, баскетболни и хокей отбори по света. Въпреки че все някой спортен фен ще пази спомени за техните попър панталони (закопчаващ се
отстрани тик-так) със супер голямо лого, сега марката се фокусира върху по-въздържан, техничен стил едновременно за тренировка и дневно облекло.

Намираме всичко на kappa.com.
Препоръчваме: Kappa Track Jacket, може да се закупи и от ASOS, на цена от 45 паунда

Umbro

Диамантеното лого на Umbro със сигурност ни припомня за училищните дни – обемисти раници, чорапи с лого и подобни. Създаденият в Манчестър лейбъл създава атрибути, които отиват доста по-далече от целевото си предназначение, а именно, че успешно се вмъкват в стила на младежите от 80-те и 90-те. След като бива погълнат от Nike през 2007, брандът преминава през нещо като префасониране и така на фокус идва футболът и по-винтидж облеклата. Залагат на класически, стилни артикули, които обаче запазват автентичните си характеристики.

Взимаме си от umbro.com.
Препоръчваме: Umbro 1990s Training Away Football Jersey за 45 паунда

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.