Следва

Пазаруваш в Billa - имаш безплатен WiFi

Секс в брачното легло? Може, просто всяка година нещо се променя

Съпружеският секс, въпреки очевидната му необходимост и определените плюсове, носи със себе си и необичайни за "свободната любов" проблеми...

Health преди 8 години

Съпружеският секс, въпреки очевидната му необходимост и определените плюсове, носи със себе си и необичайни за "свободната любов" проблеми. И без значение от колко години е семейството, на всеки етап сексуалните отношения са преследвани от все повече и повече несгоди.

Уви, така е, но след като се вречем във вярност, свалим прелестната рокля и мине меденият месец, е по-добре да имаме предвид долното четиво, отколкото да го нямаме.

Първи етап
Първата година от съвместния семеен живот, наречен "Адаптация". Съвременните младоженци, за щастие, (да, за щастие!) преминават през този период преди да узаконят отношенията си. Въпреки това, все още има двойки, при които много по-опитен мъж се озовава с напълно неопитна в това отношение съпруга.

В първия случай (когато всички физически адаптации са в миналото), сериозно изпитание за двамата ще бъде психологически преход от свободен секс в съпружески, от секс заради удоволствие - в секс, в известна степен, по задължение. Двамата в двойката не трябва да забравят младежката си разпаленост, да си позволяват както и преди да го правят в супер екстремни условия и в никакъв случай да не живеят при родителите. По-добре и двамата да си потърсят работа и да си наемат жилище, отколкото да подложат на риск интимните си отношения.

Във втория (по-тежък) случай, основната отговорност за бъдещето на сексуалното щастие лежи върху плещите на мъжа (както се казва, който е по-опитен, той е водещ). Съществува голямо количество психологическа литература, разкриваща проблема на съпругата-девственица с опитен съпруг. И този мъж, според авторите, трябва да прояви толкова много грижи, такт, забележителни технически умения и човешки качества, че направо не е за завиждане.



Втори етап
Лошите новини за семейния секс идват с бременността на жената и се наричат "смяна на приоритетите". Сега на първо място при съпрузите идва раждането и отглеждането на наследника. Тук вече обективни причини не позволяват да се забавляват в предишното темпо: "не трябва" в първото и последното тримесечие от бременността, както и два месеца след раждането.

И тук цялата отговорност за качеството на секса пада върху жената - тя не трябва да забравя, че освен традиционния секс, съществува петинг и орален секс, които могат да превърнат този труден период в много романтична страница от семейния живот.



Трети етап
На около тридесет години (при някои по-късно) мъжът излиза от възрастта на хиперсексуалност и настъпва период на "принудителна вярност."

При него постепенно намалява нивото на тестостерон. Между другото, знаете ли защо лебедите са пример за вярност? Те имат най-ниското ниво на тестостерон сред известните "семейни" животни и птици.
Сега жената трябва да играе ролята на първа цигулка и да бъде инициативната в секса - в името на бъдещето.

Четвърти етап
След 45 години мъжете отново преживяват сериозна сексуална криза - така наречения мъжки климакс. При тях започва инволюция - и мъжете не винаги са готови за полов акт. Тук отново (за кой ли път) се нуждаят от специално внимание и грижи от страна на жените - иначе, въз основа на взаимното неразбиране, мъжът ще тръгне да търси нещо подобно навън и най-вероятно ще го намери.

Но като цяло - всяка лоша новина трябва да се приема като подсказване. Има ли нещо лошо, значи е настъпило време да се вземат мерки. И ако действаме - няма да има лоши новини. Дори и в секса. Дори и в брака.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.