Следва

Glenmorangie опита и успя да ни влюби в себе си

Раян Макгинли - Фотографът на чистата природа

Ryan McGinley (Раян Макгинли) е роден през 1977 година, но започва своята фотографска кариера едва през 1998...

All About Life преди 15 години

Ryan McGinley (Раян Макгинли) е роден през 1977 година, но започва своята фотографска кариера едва през 1998 г, когато е само на 21 години. Американец по народност, на скромната възраст - 24, Макгинли вече е най-младият артист със собственa експозиция в “Whitney Museum of American Art”, а през 2003 е обявен за фотограф на годината от American Photo Magazine. Роден в Ню Джърси, а понастоящем живеещ в Ню Йорк, той е най-младото от общо 8 деца, а за своя тинейджъркса страст не избира сегашната си професия, а скейтборда, което пък му позволява да изгради своя по-нататъшен стил под опеката и влиянието на различни музиканти, артисти и художници.

Местейки се в новия си апартамент в Ийст Вилидж, стените му вече са покрити със стотици фотографии, заснети с Polaroid и оставени там от различните му посетители, като едно красноречиво доказателство за насоката на неговия живот. Оттам нататък следват изложба в 420 West Broadway и издадена книга с фотографии под името “The Kids Are Alright”, която го превръща в уважаван и харесван фотограф и му дава възможността да докосне в своето изкуство всички личности, на които се възхищава.





Документирайки своите приятели в различни естествени ситуации от истинския живот, това му позволява да създаде фантастични условия, в които събитията, които вижда по свой собствен начин, остават запечатани.

За Макгинли е важно именно това, че променливото и непостоянното, това, което непрекъснато се изменя, продължава да съществува, благодарение на фотографията, където внезапностите се срещат.

Вдъхновението си той черпи от любимия си филм Days of Heaven, а често пъти хората оприличават творбите му на кадри от филм, заради тази негова способност да твори нещата си по един много кинематографичен начин.





Този фотограф не само е гъвкав и подвижен точно толкова, колкото и неговите идоли. Той е повлиян и от себе си. До голяма степен неговите свободни, сетивни, чувствени и живи образи трансформират стила му в един от най-подражаваните, но наистина малко са тези, които успяват да уловят видимия лек баланс между финеса и непосредствената близост на образите. Считан за фотограф, чийто творби са замръзнали насред реалния живот сцени, Макгинли завоюва името си на много интересен фотограф, търсен от различни артисти, включително и в музикалните среди, където поле за изява му предоставят различни банди като Sigur Ros и The Virgins.

Много осезаем като изпълнение, той вдъхва своята непринуденост на всеки един образ. Използвайки голотата като израз на човешката природа да бъде свободна в своите мисли и желания, в неговия свят съществува една особена безметежност въс всяка една картина, една красива крилатост на образите, много истинска и в същото време много филмова. Творенията са нежни със силно изразена индивидуалност.Носят със себе си и енергията, втъкана в пластовете на човешките взаимотношения, и спонтанността на движещите се тела измежду конкретна атмосфера, скъсявайки дистанцията, както емоциално, така и визуално.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.