Следва

Още сладолед

Подготовка за един кутюр - как се случва тя при Christian Dior

Ако ни интересува, а няма как да не ни, от модна къща Кристиан Диор, находяща се на авеню Монтен, където най-добрите родени майстори създават колекциите висша мода...

All fashion преди 8 години

Ако ни интересува, а няма как да не ни, от модна къща Кристиан Диор, находяща се на авеню Монтен, където най-добрите родени майстори създават колекциите висша мода от години, ни предоставиха снимки, от които да научим, за тия от нас, които обичат магии, как именно се случват те!

Екипът на Christian Dior, работил над колекцията Haute Couture Есен/Зима 2015, е ситуиран, както е от десетилетия, в историческите занаятчийници на авеню Монтен в Париж — на същото място се е работело още когато самият Кристиян Диор е контролирал процеса и е обгръщал моделите с коприната на бъдещите шедьоври.
Тези ателиета се делят на няколко отдела, всеки от които отговаря за определено направление. Например, има работилница за "меки" кройки - там се създават идеално падащи рокли, а има и такава за "костюмни кройки" — ангажираните в нея умеят перфектно да разчитат сложните конструкции на саката и палтата.

Преди да започне работата си над всяка нова колекция, Раф Симънс прекарва много време в архивите на Модната къща: "Често се обръщам към работните техники на Кристиян Диор", — споделя дизайнерът. Но за това архивните техники да изглеждат съвременно, на майсторите в кутюрните ателиета им се налага всеки път да ги преосмислят и обединяват усилия. Например, за направата на палтото с плисиран крепдешин, работниците от работилниците за "меки" и "костюмни" кройки се трудят заедно.

А знаменитата рокля Corolla, вече неведнъж интерпретирана от Раф, в есенно-зимната колекция на бранда е изпълнена от метри и метри копринена тафта с използването на поли от тюл за увеличаване обема на конструкцията.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.