Следва

Интердисциплинарната територия на Давид Делфин

Alexis Mabillе - Paris Fashion Week Haute Couture

В началото на Февруари Париж дава началото на модните седмици. По правило всичко започва от Париж. В началото на...

All fashion преди 15 години

В началото на Февруари Париж дава началото на модните седмици. По правило всичко започва от Париж. В началото на този месец се състоя Парижката седмица на висшата мода, след нея следват Ню Йорк, Лондон, Милано и отново Париж с ревютата си prêt-a-porter.

Принципно, основните тенденции се налагат от моделите haute couture, затова решихме да проследим ревютата на дизайнерите, които имат право да правят висша мода и да ти дадем малки съвети за това, как можеш да си откраднеш малко haute couture стил и умело да го интерпретираш в софийската действителност.

Alexis Mabillе




30-годишният френски дизайнер Alexis Mabillе може да се похвали с работа за едни от най-известните модни къщи в Европа - Yves Saint Laurent Christian Dior. Oт три сезона насам младият дизайнер работи по собствения си лейбъл, който бързо-бързо влезе в категорията haute couture.





Колекцията му haute couture за сезон пролет/лято 2009 налага семплите кройки, лъскави материи, кадифе и брокат.

Саката са с леко скъсен ръкав, полите са с дължина до коленете, а роклите са с естествена трапецовидна кройка и са изработени от нежни материи. За да откраднеш нещо от стила му, можеш да изгледаш филма „Moulin Rouge” и да добавиш доза кабаретност в типичното си офис облекло. Ето един чудесен начин да усвоиш стила на френския дизайнер.

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.