Следва

Bang Bang

FASHION STARTER: Откровеният стил на Леандра Медин

Обичаме множество модни блогъри, но Леандра Медин от Man Repeller определено се нарежда не челните места в нашия списък...

All fashion преди 8 години

Следим множество модни блогъри, но Леандра Медин от Man Repeller определено се нарежда не челните места в нашия списък. На крехката възраст от 26, чаровницата успява да превърне модния си блог от хоби в бизнес, като успява да трансформира себе си от блогър до наистина успешен предприемач, само за няколко години, докато междувременно се занимава и с образованието си в Eugene Lang, Ню Йоркско училище за либерални изкуства, със специалност журналистика. За някой като нея, който все още е затънал в книги до колене, е странно, че вече има собствена такава, което, разбира се, издига представите ни за нея с едно стъпало по-нагоре, но за това малко по-нататък.

Ето и всичко, което трябва да знаем за Леандра.

Тя от Ню Йорк и през 2010 година основава моден блог с нова и странна концепция - The Man Repeller (отблъскващ мъжете). "В него става въпрос за тенденциите, които жените обичат, а мъжете мразят.", това е простичкото описание, което самата Медин дава на своя уебсайт. Нейната мисия е да показва на света своята колекция от нови и винтидж дрехи, ден след ден, но е наясно, че стилът й, нейният, а и на повечето жени не задължително е привлекателен за мъжете. В действителност, често има напълно обратен ефект, и точно тук идва "отблъскващият" фактор. И точно затова се говори на нейната страница - за нещата, които карат противоположния пол да избяга надалеч, като види някоя супер стилна красавица. Например това са дрехи като шалвари, boyfriend дънки, гащеризони, подплънки, огромни бижута, която приличат на уреди за мъчение и подобни.

Но според нас това, което най-много отличава нейния блог е начинът, по който Леандра комбинира високата модна естетика с комедийния си подход към писането. "Мисля, че това, което е интересно за хората е, че не взимам нещата толкова сериозно и все пак съм потопена в модната индустрия", казва самата тя, а ние можем да добавим, че ни харесва, как балансира нещата, които публикува в блога си затова той да е колкото модерен, толкова и истински и честен.

Тази комбинация определено работи, защото The Man Repller отброява милиони посетители месечно, а най-голямото постижение на създателката му досега е, че е дала на света нова дума, която определя женския стил, така както до този момент не е определян. Екстравагантни обувки, любимите кюлоти, пристегнати с колан Balenciaga, копринена риза, всичко завършено с изобилие от злато и камъни по врата, китките и пръстите - само с един поглед в огледалото ни става ясно, че ние точно както Леандра сме истински "отблъсквачи на мъже".

Като доказателство колко силна е нейната марка, през 2010 година блогърката подписва договор с топ агенция в развлекателната индустрията - Creative Agency Artists (CAA), които й помагат да се възползва и да развие възможностите, които нейният моден блог носи. Това сътрудничество е успешно и довежда до съвместна работа с дълъг списък от модни марки и търговците на дребно, включително Maje, Michael Kors, Gryphon, Del Toro, Dannijo, Saks Fifth Avenue и др.. Красавицата дори публикува първата си книга през 2013 година “Man Repeller: Търсите любов, а намирате дрехи”. Книгата, както и подробният профил в Ню Йорк Таймс, й отварят врати, докато все още е стажант за издания като Harper’s Bazaar, Lucky, The NY Post и Grazia.

Освен безспорния й креативен потенциал, Леандра е истинска стилна икона, стилът й е приключенски, готин и вдъхновяващ, защото наистина е кралицата на експериментите и не се страхува да носи дрехи от последните модни тенденции с такива, които други без да се замислят биха изхвърлили на боклука. А тази смелост е готина и внася свежест във всеки аутфит. Красавицата изобщо не спира дотук и продължава неуморно да развива своя стил непрекъснато, като заедно с това продължава да обогатява и нашия моден речник - популярният таг #armparty е измислен от Медин, за да опише любовта си към носенето на безброй много гривни, а верните й фенове незабавно започват да копират обсипаните и с накити ръце.

Напоследък, оставяйки гривните си настрана, блогърката е навлязла в една по-изтънчена естетика и ние, честно казано, сме доста любопитни да видим в каква посока ще поеме стилът й и как ще се развие. 

Въпреки че пише за модата като репелент срещу мъжете, Леандра успява да намери баланса между модната си страст и любовта и през декември 2011 година обявява годежа си с Аби Коен, финансист в UBS, когото тя среща когато е само на 17 години. Половин година по-късно двойката се жени в The St. Regis Hotel в Манхатън. Новината е истинска изненада за феновете, някои от които се чувстват предадени и сериозно замислени по  въпроса: "Какво се случва, когато Мадин вече не отблъсква мъжете?”

"Знаех, че имам влияние върху хората и те ми се доверяваха. Да им кажа да бъдат уверени и смело да боядисат косата си в розово, когато в крайна сметка, може би, аз правех тези неща само, само защото имах комфорта да имам човек, който ме обича и стои зад мен, това не беше честно.” признава самата Леандра за случилото се. Сравнително бързо обаче връзката й с нейните последователи е възстановена. "Както всичко останало в интернет, яростта утихна, за да направи място за следващия скандал. И когато това се случи, след четири мъчително дълги дни в борба със себе си какво трябва да направя, защото може би не можех да имам всичко - да жертвам моя блог заради човека, когото обичам или да жертвам човека, когото обичам за моя блог. В един момент несигурността обаче се стопи и чувствах, че мога да се насладя на годежа си."

С мъж или без, Леандра не губи нито част от своето усещане за мода и нейната сватбена рокля е истински репелент за мъже в модния смисъл. Булката носи пищна рокля с тюл в долната част от Marchesa, която смело комбинира със сатенено яке в рок стил, специално сътворено от приятелката й Ребека Минкоф за случая.

Ние продължаваме нашата модна доза Леандра със следващите снимки в които проследяваме нейния стил.




More All fashion