Следва

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 20 - 26 юли

Museum Of Less Ordinary

 Изкуството само по себе си трябва да провокира емоции, усещания, реакции..

Events преди 8 години

Изкуството, само по себе си, трябва да провокира емоции, усещания, реакции. И като такова е експеримент с това докъде може да се стимулират човешките осезания, влизайки в досег с него. Авангардните му проявления извикват най-инстинктивните и първични първообрази, залегнали в съзнанието, в момента на възприятие. Блокирането на едно или повече сетива, и начина да се опознае даден обект чрез едно единствено, дава възможност на подсъзнанието да облече фантазиите във форма и като такoва да направи акта на изкуството персонален. За всеки, който го възприема.



Museum Of Less Ordinary е една необикновена изложба, комуникираща със сетивата. Разположени в свободен контекст в алтернативно пространство обектите очакват своите посетители. Върху тях няма поставени обозначителни табелки с кратко обяснение, а някои могат да се възприемат само с едно от петте ни сетива, което да служи за пътеводител на възприятията.



Museum Of Less Ordinary е част от кампанията на Finlandia - 1000 Years Of Wisdom. Точно толкова са годините на група от хора, които живеят отвън границите на обществото, без предразсъдъци и ограничения. Те са различни по професия, живеят в различни континенти и държави, но помежду им имат нещо общо - това, че живеят своя живот по собствени правила. Събирайки ги на едно място, със своята инициатива, Finlandia цели да запази и сподели тази тяхна мъдрост с колкото се може повече хора. 









Мястото, на което можете да провокирате сетивата си е: “Славянска” 29 от 16.30 до 22.00ч.; 17 до 23 юли!

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.