Носталгични чувства, мисли и цветове в новата колекция на Беата Първулова

Спомняте ли си за Беата Първулова, която ви представихме миналата година някъде по това време? Тя е дизайнерът зад едноименния й бранд bEATA, чиято втора колекция от съвсем скоро е вече в продажба...

Спомняте ли си за Беата Първулова, която ви представихме миналата година някъде по това време? Тя е дизайнерът зад едноименния й бранд bEATA, чиято втора колекция от съвсем скоро е вече в продажба. С диплома от Instituto Marangoni и завиден опит от различни краища на Европа младата дизайнерка категорично остава в България, за да развива творческите си идеи, а ние сме очаровани от нейния хъс, енергия и талант.

Ето и няколко думи за колекцията от самата Беата....

Спомен от Никога

„Но била съм някога тук, била съм!
В друго ли съществование..."

Блага Димитрова

Лесно е да се обясни защо помним нещо или защо забравяме, объркващото е какво се случва по средата, когато ясно си спомняме неща, които не са ни се случили. Феноменът на фалшивите спомени е често срещан и почти всеки от нас го е изживявал. Спомените ни правят това което сме, те са връзката между миналото и настоящето, но същевременно са променливи, така както сме ние самите. Те са отделни кадри, които живеят свой самостоятелен живот несвързан с всичко останало.

Когато мислим за живота си, ние ставаме герои на собствения си разказ, една пристрастна история, която изтъква това така скъпоценно и загадъчно „аз" в центъра на света. Спомените са лесни за моделиране, ние запълваме дупките и несъзнателно променяме детайлите по начин, по който ни удовлетворява. Често не знаем, дали наистина си спомняме даден момент или просто разказа на другите за случилото се, пречупен през нашия поглед.

Колекцията е вдъхновена от едно носталгично пътуване в спомените, където срещам детските преживявания, игрите със сестра ми, миризмата на утринна свежест, мекотата на отминалите цветове. Наслагването на всички тези моменти създава един различен, погрешен времеви контекст. Времето в което не съм живяла, но истински усещам, че съм преживяла.

Останалата част от колекцията можете да разгледате на сайта beatap.com.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.