Следва

Троен сестрински акт в новата кампания на Balmain

Носталгични чувства, мисли и цветове в новата колекция на Беата Първулова

Спомняте ли си за Беата Първулова, която ви представихме миналата година някъде по това време? Тя е дизайнерът зад едноименния й бранд bEATA, чиято втора колекция от съвсем скоро е вече в продажба...

All fashion преди 8 години

Спомняте ли си за Беата Първулова, която ви представихме миналата година някъде по това време? Тя е дизайнерът зад едноименния й бранд bEATA, чиято втора колекция от съвсем скоро е вече в продажба. С диплома от Instituto Marangoni и завиден опит от различни краища на Европа младата дизайнерка категорично остава в България, за да развива творческите си идеи, а ние сме очаровани от нейния хъс, енергия и талант.

Ето и няколко думи за колекцията от самата Беата....

Спомен от Никога

„Но била съм някога тук, била съм!
В друго ли съществование..."

Блага Димитрова

Лесно е да се обясни защо помним нещо или защо забравяме, объркващото е какво се случва по средата, когато ясно си спомняме неща, които не са ни се случили. Феноменът на фалшивите спомени е често срещан и почти всеки от нас го е изживявал. Спомените ни правят това което сме, те са връзката между миналото и настоящето, но същевременно са променливи, така както сме ние самите. Те са отделни кадри, които живеят свой самостоятелен живот несвързан с всичко останало.

Когато мислим за живота си, ние ставаме герои на собствения си разказ, една пристрастна история, която изтъква това така скъпоценно и загадъчно „аз" в центъра на света. Спомените са лесни за моделиране, ние запълваме дупките и несъзнателно променяме детайлите по начин, по който ни удовлетворява. Често не знаем, дали наистина си спомняме даден момент или просто разказа на другите за случилото се, пречупен през нашия поглед.

Колекцията е вдъхновена от едно носталгично пътуване в спомените, където срещам детските преживявания, игрите със сестра ми, миризмата на утринна свежест, мекотата на отминалите цветове. Наслагването на всички тези моменти създава един различен, погрешен времеви контекст. Времето в което не съм живяла, но истински усещам, че съм преживяла.

Останалата част от колекцията можете да разгледате на сайта beatap.com.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.