Следва

Бъдни вечер срещу Коледа - 03:33ч., ул. Марин Дринов. Двамата единствени будни носят красив, едър телевизор от 50-та година към Сточна гара

"Обичам те, но толкова ме дразниш!", или кои са най-ужасните мъжки навици

Те нямат значително влияние върху брака, но страшно дразнят жените и се превръщат в източник на конфликти...

Health преди 8 години

Те нямат значително влияние върху брака, но страшно дразнят жените и се превръщат в източник на конфликти. Често се случва така, че тези навици излизат наяве едва след като двойката заживее заедно. Невероятно е това, на което е способен мъжа, който доскоро е бил толкова романтичен. Списъкът на тези привички, определени от жените, е доста впечатляващ.

Алкохол
Никоя жена не търпи пияница у дома. А умерената, но редовна консумация на алкохол и бира, предизвиква раздразнение. Воденето на сериозен разговор с подпийнал човек е невъзможно и биреното коремче не изглежда добре. Мъжете се оправдават, че искат да свалят стреса, но това не предизвиква разбиране в съпругата. В резултат на това мъжете могат да започнат да пият извън дома, с приятели, което е още по-лошо.

Компютърна зависимост
Все по-често, компютърът замества общуването. Възможностите за прекарване на свободното време във виртуалния свят са много - тук са и социалните мрежи и онлайн игрите. Да и заиграването в чатовете примамва мъжете, които са уморени от всекидневието. Трябва да кажем, че и броят на геймърите постоянно расте. Бедната жена, трябва да се задоволи от общуването с гърба на своя мъж. А изключването на компютъра на най-интересното място на играта означава риск за здравето. В крайна сметка, докато мъжът не достигне края на някакво ниво, той просто не може да заспи. Най-добре е в тази ситуация да се измисли начин как да се превключи неговото внимание към семейството и децата.

Ниски доходи
Това дори не е навик, а е резултат от мъжки мързел. Оказва се, че 2 от 5 жени смятат, че мъжете им са в състояние да печелят с 40% повече. Просто по-силният пол не иска да се напряга прекалено. А празният хладилник, при наличието на лежащ на дивана мъж, с дистанционно в ръка - дразни.

Небрежен
Повечето жени след като сключат брак откриват, че имат до себе си много небрежно същество. Мъжете обичайно не умеят да поддържат чистота и ред. Това включва не само жилището, но също така и външния вид. Съпругата трябва постоянно да напомня на своя съпруг, да се среши, да си почисти обувките, да си измие косата. А много мъже се чувстват комфортно в неизгладени дрехи. И в същото време отношението им към труда на жените е пренебрежително. В резултат на това, мъжката небрежност се превръща в истинска ябълка на раздора.

Скъперничество
Оказва се, че мъжката щедрост изчезва след периода на ухажване. С течение на времето, дори и заможните мъже стават стиснати. Това предизвиква неприятни чувства в жената и тя може да започне да си търси по-щедър кавалер. Друга проява на този навик е, когато мъжът не оставя бакшиш. След една прекрасна трапеза, в интересна компания, това може напълно да ти смаже настроението. Често, човек който се проявява като скъперник, пестейки от бакшиша, започва да намира кусури на обслужването.

Разхвърляни чорапи
Тази ситуация може да се смята за класика. Мъжът хвърля чорапите си, където му падне, а на сутринта внезапно открива, че няма чисти. Жените понякога започват да мислят, че такова отношение към тази част от облекло, сякаш е заложено генетично. Защото мъжете не могат да разберат, че мястото на мръсните дрехи е в коша за пране, а не по ъглите, обвинявайки след това жена си, че не ги е намерила и изпрала.

Заглежда се по непознати
Жените много се дразнят, когато спътникът им започне да се заглежда по красавиците на улицата. Наистина, желанието да кривнат „от правия път“, на сексуално активните мъже, им е заложено в кръвта. Но се случва и любимият съпруг, който не е лишен от вниманието на жена си, да поглежда към красиви жени, единствено за да докаже своята значимост и да предизвика ревност в съпругата си. Съпругата се изнервя, а мъжът получава нужното - оценен е като мъжкар, способен да спечели всяка красавица. Изключение правят женкарите, които сменят партньорките си като носни кърпички. Ако мъжът принадлежи към тази категория, сцените на ревност няма да помогнат.

Липса на внимание
Такова поведение в семейството много дразни жената. Освен това, психолозите казват, че ако съпрузите забравят любовните слова, това се превръща в сериозно изпитание за брака. Мъжът може да си върши своите дела, да чете, играе, да гледа телевизия, но жената до него също се нуждае от общуване и внимание към нейните проблеми. В крайна сметка, бракът включва и близост между двама души, и това не трябва да се забравя.

Седи дълго в тоалетната
Всяка жена знае, какво прави съпругът й в тоалетната - разбира се, предполага. Наистина той отива натам с вестник или книга в ръце, или вече си има собствен рафт с подбрани материали за четене. Може би навикът да се чете на такова място, седейки на тоалетната, се свързва с по-доброто усвояване на информацията? На жените не им остава друго, освен да вдигнат ръце и да се примирят с този лош навик, прибирайки от време на време разпилените списания и книги. Не е необходимо човек да се лишава от такъв навик, да разширява своя кръгозор. Мъжът трябва да има едно ъгълче в къщата, където е възможно да забрави за кратко семейните си проблеми.

Не обича да изхвърля боклука
Мъжете понякога с радост поемат тежката физическа работа, но да изнесат кофата с боклука може да се превърне в проблем за тях. Изглежда, че това е най-неприятната домашна работа. Може би в този момент в човек изведнъж проговаря чистоплътността, а боклукът предизвиква гнусливост? Или просто се налага за 5 минути да се откъсне от компютъра или телевизора? Жените може да бъдат посъветвани да не искат от току-що дошлия от работа и все още облечен съпруг, да изнесе боклука. Мъжът много се дразни от това. Именно боклука в много семейства става причина за скандали. Да се изкорени този навик или мъжът да се превъзпита е тежко занимание, то може да доведе до понижаване на самочувствието, или кавга. Просто мъжете не смятат за достойно изхвърлянето на боклука.

Оставят малко храна на дъното на тенджерата
Всяка жена се сблъсква със ситуация, в която в хладилника стои почти празна тенджера с лъжица манджа или супа на дъното. И това не означава, че съпругът се е загрижил и неговата жена да хапне. Просто мъжът го мързи напълно да опустоши тенджерата, тъй както ще трябва и да я измие. Много по-лесно и "благородно" е да остави малко храна на дъното, може да избегне обвиненията от жена си, че не е измил мръсните съдове. Този хитър ход се превръща в много досаден навик.

Непрекъснато говори за себе си
Нарцисизъмът при мъжете много дразни жените. В края на краищата, те могат да говорят с часове за себе си и своите проблеми, не забелязвайки нищо наоколо. С такъв събеседник е интересното само на първо време. След това неговите истории започват да се повтарят и на жената и` идва да запуши с нещо устата на своя приказлив партньор. Не бъркайте този начин за водене на разговор с комуникативните умения. Едно такова поведение клони повече към егоцентризма и самовлюбеността.

Често мъжете вървейки с приятелките си, срещат свой приятел и започват да разговарят. Само че кой знае защо забравят да представят жената, а тя в този момент се чувства много неловко. Жените оправдават мъжете си, че те просто забравят. Въпреки това, ситуацията е неприятна. Мъжете могат да се измъкнат като кажат, че причината е ревност. Такива обяснения се приемат с радост, в края на краищата и жените не бързат да запознават своя любим с красивите си приятелки.

More from View Sofia

More Health