Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Всички носят... латексовите ботуши на Dior

null

All fashion преди 8 години

Още когато със затаен дъх попивахме всеки един кадър от есенно-зимната колекция 2015 на Dior, бяхме готови да се обзаложим, че не дрехите, а показаните обувки ще станат истински хит на улицата. Не че имаме нещо против туниките върху поли, симпатичните 60-тарски рокли и стеснените при глезена панталони, но смеем да твърдим, че не само нашите, но и на всички други ценители на красивата обувка очи бяха приковани именно в краката на моделите.

Непоправимо сексапилните ботуши, за които днес говорим са дело на дизайнера Франческо Русо и са част от сластната колекция, лутаща се между футуризма и позапрашените 60-те. Силуетите им биват различни: започват от дължина до глезена и стигат до над средата на бедрото, цветовете са различни, според настроението, а токът е направен от прозрачен лусит. С тези си качества и подходящо описание, ботушите с лека ръка биха минали за порнографски, но, за щастие, тук се намесва финия маниер на Русо. Крещящите модели придобиват изискано звучене, благодарение на изписаното връхче и подходящите кожени решения, които понякога макар и да са червени, блестят само на правилните места. Освен кърваво червени, кафяви и електриково сини, някои модели идват и в абстрактен пачуърк, а на други токовете са в оцветен лусит.

Дългоочакваният дебют по улицата се проведе в Париж, по време на ревюто висша мода на къщата за есен 2015, което ви показахме преди седмица. Там луксозните ботуши разходиха Киара Ферани, Дария Строкус, Аня Зюрова и други. Макар и засега до красивия чепик да имат достъп само най-изявените модни хора, сигурни сме, че няма да остане и една знаменитост, която да не се появи с тях през есента, не че и ние не бихме, но има още немалко време до края на август, когато официално влизат в продажба. А дотогава не само че ще отмятаме дните на календара, но и ще се надяваме high-street репликите да са поне наполовина добри, колкото почти нереалните Dior.


Дария Строкус

Елена Перминова


Аня Зюрова

Елена Бордон


Grimes



Райли Кио


Джейми Кинг


Киара Ферани

More All fashion