Следва

Историята на Chanel в галерия Saatchi от октомври

My Style: Маги Желязкова

Поканихме на един разговор по женски една миска и модел, на чиято екзотичност се дивим отдавна...

All fashion преди 8 години

Прииска ни се да подочуем някои тайни от будоара на красотата. Там, където се случват всички тайнства и магии, след които остават въздишки нa възхищение. Затова поканихме на един разговор по женски една миска и модел, на чиято екзотичност се дивим отдавна.

И така както правят момичетата, докато пият сутрешното си кафе, и ние разнищихме модата и нейните вариации по темата що е това стил и какво правим с него обикновено. Колко е важно да бъдеш истинска жена, която се грижи добре за себе си и не на пoследно място кои са тайните ключове към успеха. И така, ето какво ни сподели Маги Желязкова за всички тези неща, които вълнуват жените: 

 
Маги и нейния любим аромат Madame de La Vallière от Parfums du Château de Versailles

V.S.: Дефинирай с три думи стила си?
Маги Желязкова: Спортен, елегантен, спортен.

V.S.: Някога кардинално променяла ли си го?
М.Ж.: Не, винаги съм залагала на елегантно и спортно. Единственото, което съм оставила е тъмните дрехи и грим, които преди години бяха много актуални. Нещо, което никога няма да си причиня повторно.

V.S.: А имаш ли любим цвят?
М.Ж.: Да, капучино и бебешко синьо.

V.S.: Би ли взела нещо от гардероба на майка си?
М.Ж.: Да, имам такива находки. И от баба ми също, имам страхотно астраганово палто от нейните години, промених хастара му и го нося.

V.S.: Следиш ли модните тенденции?
М.Ж.: Да, следя ги, но определено се влияя от това, което смятам, че ми пасва на духа, темперамента и начина на мислене. Тоест имам мой стил определено, вкарвам части от тенденциите, но не им робувам изцяло. И никога не съм.

V.S.: Имали някоя от актуалните за сезона тенденции, която ти допада особено много?
М.Ж.: Харесва ми, че дойдоха на мода цветовете като цяло. Нещо, което ме радва също така е, че виждам все повече българки облечени в светли тонове. Нещо, което до скоро липсваше. Знаете как се обличат например италианките, колко са цветни и свежи, а тук цареше един мрак по улиците. На мен лично ми допада, че цветовете изцяло навлизат.

V.S.: Има ли нещо, което винаги ти хваща окото, когато ходиш на шопинг?
М.Ж.:
Обувки, определено. Не мога да мина покрай витрина с обувки и да не се обърна.

V.S.: А любима дреха имаш ли?
М.Ж.: Да, дънки.

V.S.: Последната находка, с която много се гордееш?
М.Ж.:
Една рокля на Илюмине. Това са български дизайнери. Изключително много подкрепям българските дизайнери. Покрай работата, толкова години като модел, знам че има много талантливи сред тях и те могат с лекота да показват класа на световни дизайнери.

V.S.: В София имаш ли си любимо място за шопинг?
М.Ж.: За съжаление, в София няма много места за шопинг. Но това пък е предизвикателство за любителите на модата, защото трябва повече да обиколят, за да намерят това, което търсят. Както казах, следя няколко български дизайнера. А когато има нещо, което не намирам, а искам, се обръщам към услугите на шивач. От доста години ползвам услугите на една изключително добра шивачка, която е отделно и дизайнер и й се доверявам напълно.

V.S.: А извън България?
М.Ж.:
Да, в Италия. Мястото, на което можеш да се сдобиеш с всичко, което пожелаеш. Стига да знаеш какво търсиш. Макар да не съм привърженик сто процента на марки, не искам да им робувам.

V.S.: През деня сменяш ли често аутфита си?
М.Ж.: Да, няколко пъти. Първо тренирам, а ако имам среща или професионален ангажимент, се налага да имам специално облекло.

V.S.: Какво те вдъхновява?
М.Ж.: Модните канали, сайтове като вашия, модни списания. Това ме вдъхновява наистина. Когато видя нещо, което е направено по наистина достатъчно добър начин и това е нещото, което ме кара да гледам в тази посока. Дори, неговорейки само за мода.

V.S.: На какъв грим залагаш когато се налага да го носиш?
М.Ж.: На лек грим. Не обичам визията на тежкия грим. Обичам дори да ходя без такъв. Дори когато ми се налага гледам да се огранича до подчертани мигли и вежди, лек руж и това е. И вечерните гримове не ме привличат. Когато гледам толкова млади момичета с толкова силен грим се възмущавам, това състарява толкова много преждевременно кожата. Когато от всички канали се появяват крещящи материали за естествената визия.

V.S.: Как се грижиш за лицето си?
М.Ж.: Моята кожа е изключително натоварена след толкова години като модел и водещ по телевизията. С времето отключих алергия към тези тежки козметики. Затова преминах изцяло на натурална козметика, която е лишена изцяло от консерванти, от химия. В случая напоследък се запознах със SAVIO. Козметиката, която пасва изключително добре на кожата ми. И аз съм от този тип хора, които ползват цялата гама на дадена марка. И в момента всичко, което ползвам като козметика е на SAVIO.

V.S.: Повече аксесоари или дрехи са акцентите, на които наблягаш?
М.Ж.: На дрехи. Аксесоарите са нещото, с което във времето не можах да свикна. Всичко от сорта на обици, гривни и висулки ме дразни. Те са много важна част от тоалета, особено ако става въпрос за повод. Защото, ако става въпрос за ежедневието залагам на дънки и джапанки, възможно най-удобните дрехи.

V.S.: Какво задължително носиш в дамската си чанта?
М.Ж.:
Там е една малка сергия. Имам всичко вътре. Крем за лице, крем за ръце, парфюм, телефон, зарядно. Моите чанти обикновено са торби, огромни. И в момента съм с такава.


Друг аромат, на който Маги често се доверява Promenade à Versailles Pour Elle от Parfums du Château de Versailles, крем за ръце и крем за лице SAVIO 

V.S.: Говорейки си за парфюм, на какво ухае Маги в момента?
М.Ж.
: Обичам различните миризми. Ако е популярна една марка в момента, аз бягам от нея. В момента ухая на Promenade à Versailles Pour Elle от Parfums du Château de VersaillesНе обичам в никакъв случай да е нещо бонбонесто, предпочитам по-скоро дървесните миризми.

V.S.: Външният вид формулата на успеха ли е?
М.Ж.: Хиляда процента. Той е изключително важен. Смятам, че всяка жена трябва да има своя половин час на ден, независимо от това, колко е натоварена и ангажирана. Не е толкова трудно, част от ежедневието ни е.

V.S.: Ако това част от формулата на успеха, кои са другите?
М.Ж.: Креативност, желание да се развиваш, амбиция да бъдеш лидер. Ако си само красив и се оставиш на тази красота, рискуваш някой друг да диктува живота ти. Не съм привърженичка и на хората, които се отказват. И дори да не разбирам от нещо, винаги се старая стъпка постъпка да се науча и да го постигна.

V.S.: За какво си мечтаеш да ти се случи?
М.Ж.: Ами мечтая си за собствени позиции в една сфера, която ме интересува. Но за сега това си е моя тайна.

V.S.: Издай ни някоя от тайните на прекрасната ти коса?
М.Ж.: Ами не знам дали имам много тайни. Пазя я много, особено през лятото. Ползвам добра козметика, в случая Savio, защото скалпа ми е много чувствителен. И в крайна сметка е въпрос и на ген.

V.S.: Тайния ти ритуал за красота?
М.Ж.: От майка ми и баба ми ми е останало, когато нещо правя в кухнята с плодове и зеленчуци винаги си слагам на лицето от него. Често си забърквам и домашни маски.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.