Следва

Табуле с ягоди и киноа

Legendary Plan Of The Day: Мирела

Всички може и да са на морето, но някои от нас все още са в красивата ни столица и ни се иска да направим лятното си време в очакване на ваканцията колкото се може по-приятно...

All About Life преди 8 години



Голяма част от софиянците може и да са на море, но на тези като мен, които все още крачат напред-назад из красивата ни столица, не спира да им се иска да направят лятното си време, в очакване на ваканцията, възможно най-приятно.

И сред избора от множеството градинки и барове решавам, че днес е точният ден да се заредя с изкуство и следобедно и следработно си правя среща на Попа с другарче, с което се впускаме в обикаляне преди да акостираме финално някъде на сянка, задължително с бира в ръка.

Планът е направен още сутринта, така че без излишно лутане от Попа тръгваме направо към най-близката галерия - Photosynthesis. Признаваме си, нямаме идея какво има сега там, но знаем че това е място, на което винаги можем да открием някоя интересна изложба. Оказваме се прави и сме повече от впечатлени от серия снимки "Появяване и изчезване" на Боро Рудик. Кадрите подтикват да се освободим от сляпата вяра в зрението си и да се оставим на сетивата да ни водят. 

Така и правим и това ни отвежда... към улица Славянска 2, където в галерия Credo Bonum се е приютила за цяло лято изложбата “Цвят, Звук, Движение”, в която интерактивни артисти обръщат внимание на едно специфично изкуство, родено като реакция на модерния свят.

Вече леко изморени тръгваме към точка номер три от нашия график, а имено към Гурко, за да се озовем във Vivacom Art Hall, където изложбата (S)PACINGS на Майкъл Хюи и Кели Сена все още е отворена за посетителите. Радваме се, че успяваме да я видим, защото някак досега времето все не стигаше. С нея завършваме и духовно зареждащата разходка, точно на две крачки от Градската градинка, където официално преминаваме към неработен режим.



Heineken
 ни провокира да подредим най-любимите си точки и събития от града в личен Legendary Plan. Днес за своите любими локации ни разказа Мирела, а ако и ти имаш какво да покажеш, можеш да го направиш на специално създадената за целта платформа тук

А какъв е планът ти за днес?

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.