Следва

С влак към SPIRIT of Burgas

Американците The Soft Moon с концерт в София

Подгряващата банда на турнето на гигантите Depeche Mode ще свири на 5 октомври в SOFIA LIVE CLUB...

Music преди 8 години

Aмериканската пост пънк банда The Soft Moon пристига в София на 5 октомври в SOFIA LIVE CLUB, за да се включи в концертната програма на ReelFeel, по случай петата годишнина от старта на платфoрмата. Авангардният проект нa Luis Vasquez – The Soft Moon, както и концертите на Gregory Porter и Jose Gonzalez, ще задоволят най-смелите желания на всички меломани и ще направят есента изключително музикална и изпълнена със страхотни емоции.
The Soft Moon е проект на Luis Vasquez, който самият той твърди, че никога не е бил предназначен за ушите на публиката, но веднъж стигнал до там, няма откъсване от пристрастяващите ритми. Приглушените звуци, създадени в малкия му апартамент в Оукланд , Калифорния, през 2010-та се превръщат в посрещнатия изключително благосклонно от критиците едноименен дебютен албум, потопен в атмосфера от postpunk и dark wave.

Следват EP-то ‘The Total Decay’ и албумът ‘Zeros’, a последната творба на Vasquez е ‘Deeper’ от 2014, където той си партнира с продуцента Maurizio Baggio. Резултатът от перфектното сработване между двамата е албум, който запазва рязкото звучене на The Soft Moon, но колаборацията позволява на Vasquez да изрази себе си с повече вербални елементи.

Третият му албум е и най-емоционалният досега, записан в Hate Studios във Венеция, Италия, близо до родното място на Giorgio Moroder. Пишейки го, Vasquez e търсил вдъхновение в чуждата обстановка и самотата. Резултатът е музика, която се състои от виещи синтезатори, механични бийтове и тайнствени китари.

Миналата година The Soft Moon са били подгряващата банда на турнето на гигантите Depeche Mode, а тази година ще ги чуем на живо в София на 5 октомври, в рамките на eвропейската си обиколка за последния им албум “Deeper”. Бъдете сигурни, че ще имаме среща с една от малкото формации, които успешно могат да ни пренесат обратно във времето на The Cure, Joy Division, Kraftwerk и Nine Inch Nails, а и концертите им на живо са винаги изпълнени с огромен заряд и настроение.

Концертът на Тhe Soft Moon се организира съвместно със Sofia Live Club, а билети може да намерите в билетната мрежа на Eventim. Пълна информация за всички събития на ReelFeel може да намерите в сайта www.reelfeel.

More Music