Следва

Четиво в четвъртък: "Свещена билка. Тайният бележник на Фрида Кало" от Ф. Г. Хагенбек

На въздух: Future Shorts представя програма „ЛЯТО“

Лятната програма на най-голямата мрежа за късометражно кино от цял свят, Future Shorts, ще бъде част от програмата на Музея за съвременно изкуство САМСИ...

Movies & TV преди 8 години

Лятната програма на най-голямата мрежа за късометражно кино от цял свят, Future Shorts, ще бъде част от програмата на Музея за съвременно изкуство САМСИ, през месец август. Филмите ще могат да се гледат в изложбената зала на Музея, всяка събота и неделя на месеца.

Стартът ще бъде даден на 24-ти юли с градинско парти, с прожекция на открито на програма „Лято“ в градината на САМСИ, от 21:00 ч.; музика от „Фалшименто“ от 17:00 ч. до 21:00 ч. и посещение на изложбата „TOWNS IN NEED OF LOVE“ – „Водна кула арт фест“ 2015 г.

Лятната селекция представя 8 филма, носещи награди и включени в програмите на филмовия фестивал „Сънданс“; ECU Европейския филмов фестивал за независимо кино; международния късометражен фестивал Хамбург; „Клермон – Феран“ - международен фестивал за късометражно кино и други известни филмови организации. Сред тях са: 2 анимации, 1 документален, 4 игрални и 1 експериментален от Литва, Финландия, Холандия, Иран, Хърватия, САЩ, Франция и Гърция, правени през 2014 г.

От акценти в програмата са: „Пилето“ от Хърватия, с 15 международни награди за късометражно кино и най-добрият документален филм за 2014 г. от фестивала във Вилнюс – „Спешни обаждания“.

Програма „Лято“ на Future Shorts ти пожелава да мечтаеш повече!

Това е свежо кино!
Това е Future Shorts!

More Movies & TV