Б като Библия, Б като Блог

Днес в нашата отскоро леко променена поредица посветена на разнообразния свят на интернет блоговете се качваме в машината на времето и се връщаме назад...

Днес, в нашата отскоро леко променена поредица, посветена на разнообразния свят на интернет блоговете, се качваме в машината на времето и се връщаме назад, не много, само малко, за да се намерим в цветния и забавен свят на винтидж модата. Правим селекция от най-доброто от множеството блогове, посветени на ретро стила на живот и ви го показваме нагледно в много снимки.

Кратка РЕТРОспекция на стила

Първата ни модна блогърка не се страхува да експериментира с цветовете, както в косите си, така и в дрехите. От нея виждаме една страхотна интерпретация на стила през три много различни и еднакво забележителни десетилетия. Говорим за забавната рок визия на 50-те, космическите препратки на 60-те и стила на децата на цветята от 70-те години.

Хубавото днес е, че имаме пълна свобода за експерименти и без проблем днес можем да сложим черна очна линия и да си вържем шалче на главата, а утре да пуснем косите си свободни и да ги съчетаем с дълъг и ефирен гащеризон. Всичко е в ръцете на нашето въображение.

Взимаме си зареждащата доза вдъхновение от следващите снимки и сме готови да опитаме нещо ново, пък било и то добре забравено старо.

50-те

60-те

70-те

xandervintage.com

Винтидж у дома

Винтидж стила не се проявява само в модата, той е начин на живот и в този дом виждаме перфектен пример затова как на едно място без проблем съжителстват модерни елементи с класически винтидж такива, за да създадат един уникален и в никакъв случай скучен интериор.

Стилът на тази къща може и да е вдъхновен от средата на миналия век, но всички предмети някак изглеждат толкова “живи” и модерни, че няма да имаме нищо против и нашият дом да прилича поне малко на този.

calivintage.com

В червено, бяло и синьоБетси Рос определено е разбирала от цветове и избира именно червено, бяло и синьо, за да създаде американското знаме, защото тази цветова комбинация е класика.

Шегуваме се! Но, оставяйки шегите настрана, наистина червено, бяло и синьо е класика, когато говорим за ретро мода. Залагайки на тези цветове в аутфита си, бързо прибавяме доза винтидж излъчване към начина, по който изглеждаме. Разглеждаме снимките, на които са подбрани няколко запомнящи се примера за визия в този цвят и няколко basic елемента, с които лесно да постигнем желаното излъчване. 

theglamoroushousewife.com

Супергерои с мисия

Някак, мислейки си за онова романтичното минало, в главите ни излиза образът на класически комикс супергерои. Точно заради това страшно много ни харесва този цветен и ексцентричен аутфит. Кройката на полата ни пренася директно в 50-те години, а цветните принтирани комикс корици са толкова забавни и внасят допълнителна доза живот. А, колкото до якето, разбираме, че нашата блогърка сама си го е сътворила.

Вдъхновяваме се и сме готови още този уикенд да изпробваме художествените си умения и да дадем нов живот на някое позабравена дреха в гардероба си.

vixen-vintage.com

От фото архивите

Деби Хари

Бриджит Бардо

Наташа Кински, 1984

Мерилин Монро, 1954

Мик Джагър, 1965

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.