Следва

Men's Exhibit: Orlebar Brown и плажното облекло, което съвсем не е само за плаж

Б като Библия, Б като Блог

Днес в нашата отскоро леко променена поредица посветена на разнообразния свят на интернет блоговете се качваме в машината на времето и се връщаме назад...

All fashion преди 8 години

Днес, в нашата отскоро леко променена поредица, посветена на разнообразния свят на интернет блоговете, се качваме в машината на времето и се връщаме назад, не много, само малко, за да се намерим в цветния и забавен свят на винтидж модата. Правим селекция от най-доброто от множеството блогове, посветени на ретро стила на живот и ви го показваме нагледно в много снимки.

Кратка РЕТРОспекция на стила

Първата ни модна блогърка не се страхува да експериментира с цветовете, както в косите си, така и в дрехите. От нея виждаме една страхотна интерпретация на стила през три много различни и еднакво забележителни десетилетия. Говорим за забавната рок визия на 50-те, космическите препратки на 60-те и стила на децата на цветята от 70-те години.

Хубавото днес е, че имаме пълна свобода за експерименти и без проблем днес можем да сложим черна очна линия и да си вържем шалче на главата, а утре да пуснем косите си свободни и да ги съчетаем с дълъг и ефирен гащеризон. Всичко е в ръцете на нашето въображение.

Взимаме си зареждащата доза вдъхновение от следващите снимки и сме готови да опитаме нещо ново, пък било и то добре забравено старо.

50-те

60-те

70-те

xandervintage.com

Винтидж у дома

Винтидж стила не се проявява само в модата, той е начин на живот и в този дом виждаме перфектен пример затова как на едно място без проблем съжителстват модерни елементи с класически винтидж такива, за да създадат един уникален и в никакъв случай скучен интериор.

Стилът на тази къща може и да е вдъхновен от средата на миналия век, но всички предмети някак изглеждат толкова “живи” и модерни, че няма да имаме нищо против и нашият дом да прилича поне малко на този.

calivintage.com

В червено, бяло и синьо



Бетси Рос определено е разбирала от цветове и избира именно червено, бяло и синьо, за да създаде американското знаме, защото тази цветова комбинация е класика.

Шегуваме се! Но, оставяйки шегите настрана, наистина червено, бяло и синьо е класика, когато говорим за ретро мода. Залагайки на тези цветове в аутфита си, бързо прибавяме доза винтидж излъчване към начина, по който изглеждаме. Разглеждаме снимките, на които са подбрани няколко запомнящи се примера за визия в този цвят и няколко basic елемента, с които лесно да постигнем желаното излъчване. 

theglamoroushousewife.com

Супергерои с мисия

Някак, мислейки си за онова романтичното минало, в главите ни излиза образът на класически комикс супергерои. Точно заради това страшно много ни харесва този цветен и ексцентричен аутфит. Кройката на полата ни пренася директно в 50-те години, а цветните принтирани комикс корици са толкова забавни и внасят допълнителна доза живот. А, колкото до якето, разбираме, че нашата блогърка сама си го е сътворила.

Вдъхновяваме се и сме готови още този уикенд да изпробваме художествените си умения и да дадем нов живот на някое позабравена дреха в гардероба си.

vixen-vintage.com

От фото архивите

Деби Хари

Бриджит Бардо

Наташа Кински, 1984

Мерилин Монро, 1954

Мик Джагър, 1965


Джон Ленън, Йоко Оно и Шон Ленън; 1977

И, за да е пълно нашето пътешествие в миналото на стила черпим информация направо от извора - звездите на тези позабравени и романтични времена. Бриджит Бардо, Мерилин Монро, Мик Джагър намираме ги в огромно разнообразие от уникални и редки снимки във фотоблога Cambell’s loft. 

Признаваме си, загубваме представа за времето, разглеждайки множествето интересни кадри на тези вечни суперзвезди от миналото и разбираме, че дори и днес те блестят със стила и красотата си не по-малко от преди.

Ето и част от тях, а останалите намираме тук >>>

pinterest.com

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.