Следва

Един уикенд време

Men's Exhibit: Orlebar Brown и плажното облекло, което съвсем не е само за плаж

Основната линия на Orlebar Brown за пролет/лято 2015 е вдъхновена от изследователите и южноамериканските джунгли и включва животински и tribal мотиви...

All fashion преди 8 години

Пред Vogue Франция създателят на британската марка Orlebar Brown разказва, че се е вдъхновил за създаването на собствен бранд за плажно облекло от снимка на възрастен човек от Хонг Конг през 60-те. Той е на лодка и носи поло тениска от тънка хавлиена материя и шик шорти. Съвсем ясната идея за философията на бранда се появява в главата на господин Браун през 2005, докато е на почивка и никак не му се харесва това, че се налага да преоблича плажните си шорти, за да отиде да обядва. Визията му е не да създава просто плажни дрехи, а такива, с които може и да се ходи на плаж и да се плува.

И така, през 2007 на пазара излиза бранд, който прави плажни дрехи от висок клас, които спокойно могат да бъдат разхождани и в ежедневието. Материите са френски, твърдите детайли като ципове и катарами – италиански, а производството е в Лондон или Португалия. Всеки чифт плажни шорти е ушит както би бил ушит един летен мъжки чино панталон по поръчка. Следват колаборации с марки като Emilio Pucci и историческoто ателие от Savile Row, Gieves & Hawkes. А последното интересно партньорство е капсулна колекция с италианския скулптор, дизайнер и архитект Марсело Морандини. Основната линия на Orlebar Brown за пролет/лято 2015 е вдъхновена от изследователите и южноамериканските джунгли и включва животински и tribal мотиви.










 

More All fashion