Следва

Стил урок на седмицата: Шалът ни харесва така!

FASHION STARTER: Приятно лудият стил на Гуен Стефани

Певица, треньор в музикалното предаване The Voice, моден дизайнер, най-добре облечената майка на турнира по футбол...

All fashion преди 8 години

Певица, треньор в музикалното предаване The Voice, моден дизайнер, най-добре облечената майка на турнира по футбол - Гуен Стефани e просто забележителна. И към цялото нещо се добавя фактът, не много известен на всички - за разлика от повечето звезди Гуен не се страхува да носи едни и същи дрехи повече от веднъж и наистина е усъвършенствала способността си да го прави без дори най-малко да изглежда, че се повтаря. Гуен не се вписва в образа на обикновената звезда, тя не се задоволява да носи само каквото е модерно, а нейният стил е израз на цялата й щура индивидуалност. 

Великолепната платинена блондинка е на сцената повече от две десетилетия като вокалист на No Doubt и соло артист и през целия изминат звезден път тя преминава като истинска модна икона, която перфектно балансира всичките си задължения и изглежда просто зашеметяващо.

В началото на своята кариера 45-годишната певица е известна с блестящите аксесоари по челото си и космати бански костюми, които изоставя в миналото за добро, но все пак голяма част от характерната й визия се запазва - платинено руса коса, червено червило и страхотно тяло.

Освен визията и личният й живот се запазва непроменен, което е рядкост за Холивуд, Гуен продължава да прави музика с No Doubt, макар и не толкова често, и тя и съпругът й Гавин Росдейл са все така влюбени от 1996 година насам.



Ние определено й се възхищаваме, за това, което е и събираме на едно място няколко истини за стила, и не само, споделени от самата Гуен, както предлагаме и задоволителна доза снимки, с които да се убедим във всички суперстилни качества на тази звезда.

За нейния характерен стил...

"Силно съм повлияна от стария холивудски блясък. Винаги съм била очарована от стила и модата в класическите филми. Обичам всичко бляскаво, което идва от филмите от 30-те, 40-те, 50-те, 60-те и дори от 70-те години".

Дрехите са отражение на вас, а не на възрастта ви...

"За мен модата няма общо с възрастта, тя по-скоро отразява личността. Вашата личност е такава, каквато е. Не мисля, че с годините и съзряването моята личност се е променила много. Да, определено виждам еволюция в стила си, но това е, защото по пътя съм срещнала някои много талантливи хора, които са ме впечатлили.”

Не можете да промените стила си за една нощ...

“Важно е да се развивате. С напредването на възрастта, осъзнавате, че все още сте същия човек. Очевидно не съм облечена със същите неща, както в гимназията, но някак си съм си аз. Винаги съм обичала черно и бяло, това беше униформата ми. Винаги добавям червени акценти, независимо дали е червен лак за нокти или червено червило. Винаги съчетавам женственото с мъжкото. Обикновено в горната част съм женствена, а надолу мъжествена.”

Винаги има граница обаче…

"Има определено време и място за всичко! Спомням си как майка ми ми казваше, че със сигурност не искам да бъда от тези жени, които, когато ходиш зад тях, изглеждат на 15, а когато се обърнат си даваш ясна сметка на колко всъщност са. Опитвам се да изпълнявам заръката й и до ден днешен."

Бъдете каквито сте...

"Обичам да виждам жени, които имат стил и не го размиват."

За хората, на които се възхищава…

"Мисля, че трябва да започна с моята прабаба Хамилтън, която беше невероятно креативен човек, както и дъщеря й - баба ми Ан. И майка ми, разбира се."

Малката Гуен с майка си

Как да се чувстваме бляскави…

"Искам да се чувствам бляскава повечето дни, така че обикновено нося червено червило и то наистина ми помага да се чувствам специална."

За връзката между музиката и модата…

"Мисля че музиката е горивото за всичко, което правя. Модата е просто продължение на моята личност, а моята личност е моята музика. Така че двете се преплитат. И двете са творческо проявление на изкуството."

За баланса между професионалния и личния живот...

"Няма начин наистина да се намери баланс, който винаги ще работи. Става въпрос за мислене в перспектива и създаване на стратегии как можете да се разпокъсате сред много различни хора и дейности. Също така мисля, че да имате страхотен екип и семейство помага най-много."


с Гавин Росдейл

За нейният ежедневен стил…

"Нямам тайна, просто обичам да се обличам. Дори и никой да не ме гледаше, пак щях да се обличам по абсолютно същия начин. Вълнувам се от това как изглеждам и правя дрехи, още откакто бях малко момиче. Това съм аз и това обичам да правя."

Най-хубавото на модната индустрия…

"Обичам да съм креативна. Обичам процеса и целия потенциал, когато се създава нова колекция. Но също така в крайна сметка просто обожавам дрехи, обожавам да ги нося."

Най-добрият съвет…

"Когато баща ми ми каза: ”Просто бъди себе си. Продължавай да правиш това, което правиш. Не се опитвай да се променяш и да бъдеш нещо, което не си.” Това определено беше най-добрият съвет, който някой ми е давал. Съвет, който още работи!”

Нейният най-добър съвет…

"Аз мразя да давам съвети! Мисля че всеки трябва да прави това, което иска. Но все пак, моят съвет е да намирате вдъхновение навсякъде. Бях толкова вдъхновена от момичето, което седеше до мен в училище. Тя гримираше лицето си като порцеланова кукла. Беше толкова красива и толкова вдъхновяваща. Винаги се вдъхновявам от хора, които виждам по улицата. Харесвам хора, които имат стил, които не се страхуват да се открояват."





More All fashion