Следва

MONDAY STORY: От тийнидол до мегазвезда - Роби Уилямс

PHONIQUE ексклузивно за ViewSofia, малко преди гига си у нас

Часове преди участието на Майкъл, ние си говорим за живота, музиката и музиката в живота...

Music преди 8 години

Едва ли има меломан, който да не може да се сети за парчето Feel What You Want на PHONIQUE, което благодарение на вокалите на Rebecca се превърна в истински хит преди няколко години, а с днешна дата е със статут на шлагер в електронната музика. Безспорно това е най-популярната песен на немския диджей, чието истинско име всъщност е Майкъл Ватер. Разбира се, неговата кариера съвсем не се изчерпва дотук. Зад гърба си той има още For The Time Being, Our time, Our Chance и Amy’s Heart. Продукция с Sharam Jey, Guti, както и ремикси за Ornette (Crazy), Sono (All those city lights), Skye (What’s wrong with me) и Dillon (Thirteen Thirtyfive). Собственик е на лейбъла Ladies and Gentleman, като издава още за Dessous и Poker Flat.

PHONIQUE разцъква из нощните клубове по света, като това лято няма да пропусне и родния Cacao Beach, където тази вечер, заедно със слънцето, вълните и пясъка, ще можем да му се порадваме лице в лице, докато той миксира нежно свежа лятна електронна музика, излизаща от мощната саунд система на клуба.

Началото е в 23:00 ч., а часове преди участието на Майкъл, ние си говорим за живота, музиката и музиката в живота със самия него.



V.S. Кой и кога те вдъхнови да правиш музика?
PHONIQUE:
Човекът, който ми отвори очите за хаус музиката беше DJ Andreas Schneider. Това беше и първият диджей, който миксираше подобна музиката в моя малък град.

V.S. Кои са клубовете, които посещаваше тогава? Кои са клубовете, от които започна твоята кариера?
PHONIQUE:
 След гиговете ми в местните клубове, започнах да пътувам често и до Париж. Там през 1990 г. в Les Boys пускаха Laurent Garnier и DJ Deep.

V.S. Спомняш ли си момента, в който реши, че това е твоето призвание? Кога реши да станеш диджеи?
PHONIQUE:
Всъщност никога не съм горешавал наистина. Някъде през 2001 г. обаче осъзнах, че съм прекалено обвързан с музиката, за да продължавам да уча химия.

V.S. А как стана диджей на практика?
PHONIQUE:
По примера на мой приятел си купих няколко винила, след което той си взе и малък миксер, който свързахме с моя и неговия грамофон и смесителите и така започна всичко...

V.S. Спомняш ли си първото си участие?
PHONIQUE:
Най-първата ми поява като диджей беше на едно турско r'n'b парти, на което пуснах три хаус парчета по молба на организаторите, които бяха поканили танцьори от Амстердам. Казах си "ще бъде лесно, това са смо три парчета", но се оказа много по-трудно отколкото си мислех. Е, оцелях някак си...

V.S. А какъв беше твоят стил тогава? Как е еволюирал с днешна дата?
PHONIQUE: 
Предполагам, че сега музиката ми е много по-професионална, по-изпипана, но като усещане тя си е съвсем същата, както и в началото.



V.S. Спомняш ли си най-големия гаф, който ти се е случвал по време на участие?
PHONIQUE:
Нищо кой знае какво не ми се е случвало. Сещам се замо за моментът, в който заспах след като бях пускал 5 часа в Panorama Bar и не успях да се събудя за следващата част от участието ми, в която свирехме с един приятел. Просто му се беше наложило да се оправи сам....

V.S. Каква музика слушаш? (освен електронна, разбира се!)
PHONIQUE:
Тиха акустична музика като  Angus & Julia Stone и Kings of Convenience.

V.S. Сподели ни някоя важна и основополагаща песен...
PHONIQUE:
 Mr Fingers 'Can you feel it'

V.S. Какво да очакваме от теб в близко бъдеще?
PHONIQUE:
Съвсем скоро излиза четвъртият ми албум.

V.S. Това е страхотно. Нямаме търпение да го чуем!

Тази вечер е първото Beach Banquet събитие, което ще се състои на CACAO BEACH. “Малка“ подробност, която трябва да споделим, е че емблематичният клуб в Слънчев Бряг е построен изцяло наново и готов да посрещне сезон 2015! Началото е в 23:00 ч., а гест-листът е валиден до 00:30 ч.

За повече информация и резервации, събитието във Facebook >>>
 

More from View Sofia

More Music