Следва

Мода от червения килим - Гуинет във Versace

London Fashion Week – Ден първи. Кой стартира на подиума

Силно вярваме, че и тази година Лондон ще се изпълни мисията си блестящо, благодарение на силното присъствие на...

All fashion преди 15 години

Силно вярваме, че и тази година Лондон ще се изпълни мисията си блестящо, благодарение на силното присъствие на дизайнерите, които ще представят колекциите си там. Защото Седмицата се очква да наложи тенденциите, които ще следваме и ние, и целият моден свят през Есен-Зима 2009-2010.

Ето какво предстои да видим днес по програма:

10.00

Paul Costelloe



London Fashion Week започва с шоуто на английския дизайнер Paul Costelloe, който представя колекциите си вече 15 години, а през последните 5 сезона той открива и самата седмица на модата. Говори се, че колекцията му за сезон есен/зима е вдъхновена от кризата, възможностите и комерсиалната страна на модата.

11.30

Caroline Charles



Час и половина след първото шоу на London Fashion Week се очаква шоуто на английската дизайнерка Caroline Charles отново да бъде много добро. Имайки предвид, че тя работи над 45 години в тази сфера, няма начин шоуто да не се запомни. Говори се, че колекцията за сезон есен/зима 2009-10 е вдъхновена от Ренесанса, средновековните европейски кралски дворове и от Византия дори. Очакваме да видим много дантела, дълги рокли и кадифе.

12.30

Noir / Bllack Noir



Името на този лейбъл ни говори само за едно – готик шик. Датският дизайнер Peter Ingwersen представя колекциите си на London Fashion Week съвсем от скоро. Това обаче не му пречи да има куп фенове в английската столица. Очаква се в колекцията му да присъстват много черни, асиметрични, супер skinny облекла. Сигурни сме, че ще ни хареса.

14.15

Eun Jeong



Младата корейка е изключително талантлива. Въпреки че е на 33 години, тя има доста завидна биография. Учила е мода на много места по света, преподавала е мода, работила е в сътрудничество с много големи модни компании, а сега дори има и собствен лейбъл, който е продуциран от Fashion Fringe и L’OREAL Paris. Очаква се да видим дрехи, вдъхновени от чистото черно и военните пороци.

16.00

Ashish



Ashish Gupta определено попада в графата „алтернативни” дизайнери. 30-тина годишният дизайнер от Ню Делхи, Индия, представя класическа мода с висока доза ексцентризъм и артистизъм. За сезон пролет/лято 2009 той представи широки панталони с щампи на сърца, брокатени рокли във формата на карти за игра и дълги вечерни рокли в милитъри стил.

19.30

Central Saint Martin



Ще бъде интересно да се проследи талантът на младите дизайнери от един от най-известните модни колежи в света. Възпитаниците на професор Луис Уилсън ще представят идеите си за следващия зимен сезон. Ще бъде интересно!

More All fashion