Следва

Моментът, който искам да замразя завинаги е моментът, в който за пръв път заминах за Америка. Беше в края на 90-те

Какво си хапват звездите, когато са на диета? - Ел Макферсън

Когато на 26-годишна възраст официално получите прякора "тялото" от списание Time, перспективата за остаряване може да бъде леко смущаваща. Но, не и за Ел Макферсън...

Health преди 8 години

Когато на 26-годишна възраст, официално получите прякора "тялото" от списание Time, перспективата за остаряване може да бъде леко смущаваща. Но не и за Ел Макферсън!

Австралийският супермодел е на 51 години и, както нагледно се убедихме, все още изглежда зашеметяващо, затова сме безкрайно любопитни как точно поддържа фигурата си  тя и какво можем да направим ние, за да изглеждаме и да се чувстваме поне малко като нея, когато достигнем възрастта й.

Всички малки тайни четем в следващите редове...

"Много вярвам в алкалната диета. Научих, че алкално тяло с неутрално рН е по-здраво тяло" - това казва Макферсън. "Много хора смятат, че така организмът се бори с болести, насърчава клетъчното обновяване и поради това забавя стареенето. Когато всичките наши системи в организма се хранят добре и се детоксикират правилно, тогава са в оптимално състояние."

В действителност, супермоделът е маниак на тема здравословен начин на живот, така че съюзява усилия с Welleco, за да създадат хранителна добавка, с чиято помощ да се чувстваме по-здрави и по-красиви. "Чувствам тялото си пълно с енергия, откакто взимам The Super Elixir всеки ден, имам сила да тренирам усилено и без проблем свалям излишните килограми, балансирана съм, не изпитвам ужасяващ глад за сладко и се чувствам страхотно.”

И докато Макферсън изглежда толкова добре, че чак за завиждане, самата тя споделя, че постигането на страхотно тяло не е задължително болезнен процес. В действителност Ел споделя, че тайната е да правим по-малко!?

"Опростяването и освобождаването на живота ми от дребните неща е голям акцент за мен", казва Макферсън. “Сега не взимам тонове витамини и хранителни добавки, само моя супер елексир. Пречистващо е да се съсредоточа само върху най-важното, някак ме балансира на място. Качеството пред количеството!" И може би най-важното, тя добавя: "Винаги спя по седем часа на ден и се смея толкова, колкото мога!"

А ето и как минава един ден на Ел:

“Събуждам се около 5 часа всяка сутрин, след което ставам и пия половин литър вода. Това е изключително важно, за да съм хидратирана. За целия ден се стремя да изпия поне 3 литра."

“Около 6:30 закусвам храна, която съдържа протеини. Може да е едно яйце с черен ръжен хляб или канадски бекон (без мазнини или консерванти). Обичам да смесвам овесени ядки с агаве, половин грейпфрут или няколко боровинки. Обичам еспресо и винаги пия сутрин, последвано от половин литър вода.”

"В 8:30 си приготвям студена кокосова вода с две супени лъжици от моя супер елексир. Страхотно е, обичам всичко с вкус на кокос!”

“Ежедневните ми тренировки са винаги в 9 часа. Старая се да са различни и когато мога смесвам спортовете, но винаги са поне 45 минути. Много обичам да тренирам на открито, а когато съм близо до вода карам сърф, плувам или карам водни ски. Също много обичам да ходя или тичам за по 50 минути на ден. За да остана добре хидратирана, винаги пия по половин литър вода, докато тренирам.”

“За обяд обикновено хапвам вегетарианска салата от зеле или салата от спанак с някои от любимите ми съставки - авокадо, цвекло, слънчоглед, козе сирене, киноа или леща!"

“За следобедна закуска взимам накиснати сурови бадеми в изворна вода. Винаги имам бадеми вкъщи, за да са ми под ръка, когато ми се хапва нещо. Старая се да изпия още литър и половина вода между обяда и вечерята. Ако съм гладна или ми се яде сладко, ще си направя още две супени лъжици от моя елексир в кокосова вода. А може да си направя протеинов шейк с бадемово мляко. Други любими закуски са ми всичко кокосово - пресен кокос, ако съм на Бахамите, например, ябълки с бадемово масло или сашими. "

"Вечерята ми винаги е прясна риба и зеленчуци, и винаги правя всичко по силите си да съм я хапнала преди 7.”

"Обичам тъмен шоколад, така че си позволявам Green & Black вечер или пък хапвам сурови какаови зърна. Ако пък искам нещо специално, си взимам пай с целувки, обожавам го!”

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.