Следва

Мексикански тортили с пилешко

Любов към себе си. Защо не?

Любовта към себе си е много далечно чувство, из дълбините на детството. Във всички новородени е заложена безусловна любов към себе си...

Health преди 8 години

Любовта към себе си е много далечно чувство, из дълбините на детството. Във всички новородени е заложена безусловна любов към себе си, родителите и околните. Но децата растат, всички ги възпитават, насаждайки им редица комплекси, стереотипи, навици и психологически травми. И така за 16-18 години се формират хората. Всичко, което е било посадено в плодородната детска "почва", с времето започва да покълва. Но как можем да запазим любовта към себе си, ако са ни научили да угаждаме на всички, да бъдем възпитани, прилични, добре да се учим, да слушаме и да се усмихваме? Нас ни учат само как да се адаптираме.

Разбира се, рано или късно във възрастния човек, развиващ своето съзнание и личност, възниква въпроса за любовта към себе си и любовта като цяло. Той го е обезпокоил по една проста причина - усещането за някаква празнота. За известен период от време може да изглежда, че тази празнота е запълнена с нещо. Но истината е, че празен съд не може да се запълни с втори празен съд. Важното е да се разбере, че без любов към себе си, почти е невъзможно да получим любов от някой друг. И дори партньорът ни да сподели с нас своята любов, то всеки ще получи по половина и тя пак няма да бъде достатъчна. Накратко казано нужно е всеки да се изпълни с любов към себе си, а това може да бъде направено по-лесно, отколкото си мислим. И все пак, необходими са усилия!

Любов към себе си - това е честно отношение към самия себе си и приемане.

Честно отношение към себе си е способността откровено да си признаем грешките и победите, силните и слабите страни. Много често човек е горд с това, което е направил: семейство, кариера, деца... Но колко често можем спокойно да говорим за своите грешки и недостатъци? Едното без другото не може: денят без нощта, сладкото без киселото. Да приемат тази двойственост и нейната хармония е проблем за тези, които искат да заобичат себе си. Когато бъде осъзната дуалността, можем да предположим, че сме постигнали искреност към себе си.

Следните две практически препоръки ще ни помогнат да се научим на честност пред себе си:

● намерение
След като вземем решение, трябва да насочим своето внимание в тази посока - любов към себе си. Тъй като този въпрос е важен, необходимо е да отделим време за редовни упражнения. Ако не се потрудим, любовта, уви, няма как да се случи.

● опознаване
Това е интересно упражнение, изпълнението на което не само, че ще ни отведе до целта, но също така ще ни позволи да получим много интересна информация за себе си.
Опознаването е етап от отношенията. Не можеш да обичаш някого, когото не познаваш. Поради това е необходимо да опознаем себе си по-добре. Тук може да ни помогне упражнението "Орлов поглед". Нужно е да погледнем на себе си от високо, като се превърнем в орел и огледаме ситуацията от горе. За целта трябва да си направим дневник и да си водим бележки по четири пъти на ден, в продължение на десет поредни дни, за това, което чувстваме, мислим, усещаме и защо е именно така. По този начин може да се научим как да гледаме на себе си отстрани.

Приемане на себе си

Умението да приемем плюсовете и минусите на всяка ситуация е гаранция за нашето щастие, за години напред. Записвайки впечатленията си в дневника, ще научим много нови неща за себе си. Ще разберем кога изпитваме радост, ще открием неща, които могат да предизвикат в нас срам и разочарование. Излишно е да се самоизяждаме, трябва да приемем случващото се и незабавно да подобрим ситуацията. Не може просто да приемем или просто да подобрим обстоятелствата, тези действия работят заедно.

Приемане – значи да говорим за това, което се случва, да му разрешим да съществува. Без излишни емоции и страдания по този повод. Това вече се е случило, а миналото не можем да го върнем. И след като го приемем, да помислим как може да се подобри съществуващото положение, за да получим пълна удовлетвореност. И така приемайки се, незабелязано ще започнем да обичаме себе си и да раздаваме любов на целия свят.

 

 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.