Следва

Хубавата Natalia

Честит рожден ден, Иман!

Малко жени имат толкова продължително влияние върху поп културата колкото Иман...

All fashion преди 8 години

Малко жени имат толкова продължително влияние върху поп културата колкото Иман. Родена в Сомалия през 1955, черната перла става известна с кариерата си на модел и е работила с всички големи фотографи. Открита е от Питър Биърд, докато още е студентка в Найроби. Превръща се в супермодел и е снимана от Ричард Аведон, Ирвинг Пен, Хемлут Нютън, Франческо Скавуло. Одухотворената й личност я превръща в муза на много дизайнери, а Ив Сен Лоран посвещава колекцията си “Africa Queen” на нея. Омъжва се за Дейвид Боуи през 1992. По-късно, Иман постига успехи далеч от кариерата на модел - като предприемач и хуманист. Създава линя козметика, която променя индустрията през 90-те. Занимава се с благотворителна дейност. По случай 60-тия и рожден ден, който беше в събота, следват десет емблематични кадъра на легендата:


Една от първите снимки на Иман, Април 1975


Прес парти за Иман в дома на Питър Биърд, 1975


Mary McFadden, 1978


Келвин Клайн и Иман на МЕТ гала


Jean Paul Gaultier, 1983


Иман и Мадона на благотворително модно ревю за борба със СПИН, 1986


Дейвид Боуи и Иман в Ню Йорк, 1994


Нелсън Мандела и Иман, 1995


“I am Iman” (“Аз съм Иман”, книгата й, издадена през 2001)


На наградите CFDA през 2010, когато получава награда за модна икона

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.