Следва

Legendary Plan Of The Day: Пламена

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Днес обръщаме поглед към някои от най-добрите романи, които сме чели напоследък, за да почерпим вдъхновение от думите на големи автори, чиито книги, неподвластни на времето, ще живеят вечно...

Celebrities преди 8 години

Днес обръщаме поглед към някои от най-добрите романи, които сме чели напоследък, за да почерпим вдъхновение от думите на големи автори, чиито книги, неподвластни на времето, ще живеят вечно. За някои познати, за други не толкова, те са мощна сила, която ни кара да чувстваме и приемаме живота по един различен начин... а може би точно той е правилният.

"18% сиво", Захари Карабашлиев


"Черешата не се купува, глупак с глупак! Черешата е любов! Или я отглеждаш, или я крадеш!"

"Алкохол", Калин Терзийски

"Ето това е нашият глупав земен абсурд – трябва да накажем и измъчим тялото си до безумна степен, за да бъде спокойна душата ни."

"Вината в нашите звезди", Джон Грийн

" – Знаете ли – започна той с приятен глас – какво е казал Дом Периньон, щом измислил шампанското?
– Не – отвърнах аз.
– Той извикал на своите братя монаси: „Елате бързо! В момента вкусвам звездите."

"Човек на име Уве",  Фредрик Бакман


"Уве изпита инстинктивен скептицизъм към всички, които са по-високи от метър и осемдесет и пет; кръвта не може да стига до мозъка."



"Изворът", Айн Ранд

"Онова, над което властта е безсилна, е душата, Питър. Тя трябва да бъде сломена. Вбий в нея клин, вкарай пръсти в прореза и тогава човекът ще е твой. Няма да ти трябва бич – той сам ще ти го донесе и ще моли да го бичуваш."

"Крадецът на книги", Маркъс Зюсак

"Скоро навсякъде около нея се търкаляха късове от думи. Думите. Защо трябваше да ги има. Без тях нямаше да се случи всичко това. Без думите фюрерът беше нищо. Без тях нямаше да има куцащи затворници. Нямаше да се нуждаем от утеха или словесни трикове, за да се почувстваме по-добре.
Каква полза имаше от думите."

"Играта на ангела", Карлос Руис Сафон

"Да вярваш или да не вярваш, е проява на малодушие. Човек или знае, или не знае, и толкоз."





 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 19 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.