Следва

Outfit - Елица Коева

Face to Face - Милена Димитрова

Милена Димитрова, PR лицето на Sofia Jazz Peak, е изборът на ViewSofia за редовната ни рубрика Face to Face...

Interviews преди 17 години
Милена Димитрова, PR лицето на Sofia Jazz Peak, е изборът на ViewSofia за редовната ни рубрика Face to Face.

<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> Получи се приятен и непринуден разговор на чаша чай сред уюта и особените картини в офиса на Jazz FM Radio. А и нейното лъчезарно лице и открита усмивка на човек, влюбен в работата си предразполагаха.

VS: Хайде да си поговорим за джаз.<@SITE_URLstrong>
МД:<@SITE_URLstrong> С удоволствие и точно навреме. Сега, на 18 Април стартира Sofia Jazz Peak и за джаз ще се говори много. Mezzoforte откриват грандиозно, като кадри от концерта ще бъдат включени в първото им DVD, което се очаква скоро. De Phazz обещават страхотно визуално шоу, Pit Baumgartner – отново голямо парти. Изобщо, нищо не е за изпускане.
Радва ме фактът, че концертният живот в България се развива все повече, дори изпреварва развитието на страната в темпове. Големите имена в музиката не се “отбиват” случайно, защото са имали друг ангажимент наоколо, а преднамерено ни включват в турнетата си.

VS: Къде ще се провеждат концертите?
МД:<@SITE_URLstrong> Зала 1 на НДК. За съжаление, въпреки големият си капацитет, тя е конферентна зала и озвучаването никога не може да се получи така, както ни се иска. Пинкас Цукерман, един от най-великите цигулари на нашето време, беше тук през октомври миналата година. Свири с оркестъра от млади музиканти на Classic FM  и остави всички в захлас. Накрая заяви, че музикантите са прекрасни, публиката също и с удоволствие би дошъл отново, но в друга зала.
От друга страна, зала България е с добра акустика, но капацитетът й е недостатъчен за голям концерт. Затова от известно време придвижваме към реализация една наша идея за нова концертна зала в София, която да покрива изискванията при такъв вид събития: добра акустика, 3 -4 хиляди места, комуникативно място в сърцето на София.

<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> VS: Умеем ли да слушаме музика?<@SITE_URLstrong>
МД:<@SITE_URLstrong> Ние сме много трудни като публика. Българинът е с висока музикална култура и с ясно формирани вкусове. Той отива на концерт, настроен за критика, много трудно показва емоции, още по-трудно става на крака и това не важи само за старото поколение. Явно имаме комплекс да се веселим. За чужденеца, музиката е емоция. На концерта на Level 42 цялата публика седеше задълбочена когато дори въздухът вибрираше в такт. Тогава отнякъде изскочи една чужденка, подкани всички да танцуват и ги зарази с енергията си.

VS: Енергия, която ти самата носиш и предаваш и в работата си. А как започна всичко?
МД:<@SITE_URLstrong> Откакто се помня съм фен на джаза. А в една паметна вечер мой приятел ми спомена за “голямо негово откритие в ефира”, по онова време чисто новото Jazz FM Radio. Моментално ми стана любимо и започнах и да работя тук. Растем и се развиваме заедно, скоро към семейството на Jazz FM и Classic FM се присъединиха и вече добре прохождащите N-JOY и Z_Rock, които запълват определени ниши в пазара. Всичко тук е тръпка за мен и все пак, може би най-вълнуващо е организирането на концерт с всяка малка важна стъпка около събитието чак до самия спектакъл.


Е, остава ни само да чакаме с нетърпение началото на Sofia Jazz Peak на 18 Април. А разговорът беше много приятен.



More from View Sofia

More Interviews