Следва

Оскар 2009 - Наградени!

Sofia Party Week

Тази седмица клуб Ялта ще отбележи своя 18-ти рожден. И тъй като Ялта е първият български клуб, празникът е...

Culture преди 15 години

20 Февруари
Петък
Yalta club
18th Birthday Anniversary
представя: Sharam /Deep Dish/





Клубният живот в България вече на 18 години

Тази седмица клуб Ялта ще отбележи своя 18-ти рожден. И тъй като Ялта е първият български клуб, празникът е двоен – пълнолетието е както за клуба, така и за клубния живот в България. Затова и седмичната програма в Ялта ще е изпълнена с много изненади и качествени изпълнения за музикалните ценители. В петък (20-ти февруари), навръх рождения ден, специално за празника в България пристига Sharam, половинката от култовия тандем Deep Dish. Със стилен електро-хаус сет и нестихващ стремеж да прехвърли границите в денс музиката, Sharam ще гарантира празничното настроение на феновете на клубния живот в София.

Sharam Tayebi, заедно с Ali Shirazinia са създателите на Deep Dish - най-спешното дуо в историята на танцувалната музика от последните 15 години. Deep Dish печели популярност още с дебютния си албум Junk Science и оттогава до днес двамата диджеи, носители на „Грами”, обикалят света по покана на най-добрите световни клубове и създават прочути ремикси на изпълнители като Madonna, Depeche Mode и The Rolling Stones.

Ялта e мястото, където за първи път звучи електронна музика в България, както и първият роден клуб, в който гостуват чужди диджеи. Оттогава досега зад пулта на Ялта са заставали много от най-ярките имена на световната хаус сцена, сред които Victor Calderon, Timo Maas, Roger Sanchez, Hernan Cataneo….

Едновременно с това всички популярни български диджей са започнали кариерата си именно от Ялта. За стила на култовия софийски клуб недвусмислено говори фактът, че сайтът на отворения през януари клуб в Москва Pacha, част от легендарната клубна империя Pacha, е пълно копие на сайта на Ялта.


***


20 Февруари
Петък
Escape club
101% Ladies Representin'
5 дами превземат Ескейп




На 20 февруари клуб Escape събира на една сцена част от най-талантливите изпълнителки в стиловете хип-хоп, фънк, соул и експериментал за събитието - „101% Ladies Representin’.

Ще посрещнем пет изключителни дами - Yarah Bravo, DJ Sarah Love, Dessee, Desy и Елена.

Познатата вече на българската сцена чаровна MC и поетеса Yarah Bravo се завръща и по своему напомня колко красив може да бъде положителният и напълно органичен хип-хоп. Miss B ще представи новия си албум "Good girls rarely make history", с който изписва още една страница от дневника на своето неподражаемо творчество.

DJ Sarah Love е водеща на HipHop Mix шоуто по BBC радио 1Xtra. Нейното шоу е единственото място, където Великобритания се наслаждава на 4 часа качествен хип-хоп.

Dessee пък е от онези изпълнителки, благодарение на които понятието хип-хоп в България придобива красив, страстен и интелигентен смисъл. След албума си от 2005 година - „От улиците на България”, тя ще представи чисто нови продукции, заедно със хип-хоп ветерана Skill.

Вокалистката на “Phuture Shok” Desy е доказателство, че с любов и много труд се стига далеч. Със специфичния си стил, неподлежащ на категоризиране тя успява да докосне сърцата на безброй много слушатели с разнообразни музикални интереси. Елена от своя страна доказва, че зад грамофоните най-важното е усещането за музика.

***

21 Февруари
Събота
Yalta club
18th Birthday Anniversary
представя: Golden 90s



Специална изненада очаква посетителите на Ялта на 21-ви февруари - тогава меломаните ще си припомнят как започна клубният живот със сетовете на резидентите на клуба през тези почти две десетилетия. Зад пулта ще застанат родните титани - DJ Giorgio B, DJ Vasquez и DJ Rady.


***


21 Февруари
Събота
Escape club
Freemasons



Ръсел Смол и Джеймс Уилтшър, по-известни като Фриймейсънс, са най-успешните британски диджеи през последните години. Те приемат за име на своята формация брайтънски бар, до който се намира студиото им. Като член на супер успешната група „Фетс енд Смол”, Ръсел продава над 2,5 милиона копия от превърналата се в хит песен "Turn Around". Тя достига до номер две в английските класации. Следват още няколко сингъла, сред които "Feel Good", "Tonite" и "This Time Around".

Билети
15 лв – на предварителна продажба
25 лв – в деня на партито
Mогат да бъдат закупени от:
БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР НДК
ОНЛАЙН НА АДРЕС
WWW.TICKETPRO.BG

More from View Sofia

More Culture